Cisteroos bio

Cisteroos bio

De witte bloemen, een overblijvende struik in het mediterrane struikgewas, hebben aan de basis van de bloemblaadjes paarse vlekken die "bloedtranen" worden genoemd. De takken produceren een kleverig exsudaat, dat de plant beschermt tegen uitdroging. Deze geurige hars, of labdanum, geeft deze essentiële olie zijn meest kenmerkende geur: eerst bedwelmend, warm en amberkleurig, dan houtachtig en omhullend.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Zonneroosjesfamilie (Cistaceae)
Latijnse benaming: Cistus ladaniferus
Etherische olie verkregen door distillatie van twijgen en bladeren 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze mediterrane struik met witte bloemen produceert een etherische olie, gemakkelijk herkenbaar door haar aroma en haar viscositeit. Haar samenstelling is bijzonder complex daar bijna alle families van aromatische moleculen er aanwezig zijn.

De etherische olie van cisteroos is bekend voor haar sterk bloedstelpend en helend vermogen. Gecombineerd helpt ze de auto-immuunziektes en in het bijzonder de ontstekingen van het spijsverteringskanaal. Op cosmetisch vlak kan men haar in kleine hoeveelheden (1 à 3 %) toevoegen in een basiscrème om er een uitstekend adstringerend en antirimpelproduct van te maken.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De complexiteit van de etherische olie van cisteroos ziet men uiteraard aan het aroma, want het is op het eerste zicht een uitstekend voorbeeld van een bedwelmende geur, maar dat in de loop van de waarneming evolueert. Men gebruikt haar voor de warme omhulling dat ze geeft en dat zich snel verspreidt tot aan de ziel.

Men zou de neiging kunnen hebben het portret van zo'n etherische olie te beperken tot haar geneeskundige eigenschappen. Maar hoe het sterke aroma ervan te negeren: de spirituele verleiding is nooit ver weg...

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken,  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
Huidtype
droge huid,  gevoelige huid,  huid met neiging tot acne,  normale huid,  rijpe huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
nervositeit en irritatie