• -40%
  • B-corp
  • Slow cosmétique

Klei

Rhassoul poeder, surfijn

Deze vulkanische klei wast haar en huid zonder oppervlakteactieve stoffen, op milde wijze en 100% biologisch afbreekbaar.

Meer lezen

€ 6,92

€ 11,53

En Stock

Een natuurlijke manier om zich te wassen, waarbij men de huid en de haren respecteert
Ghassoul is een natuurlijke kleiachtige mineraal dat men wint uit het Atlasgebergte, in Marokko. Ghassoul wordt, sinds eeuwen, in Noord-Afrika traditioneel gebruikt voor de schoonmaak en de haar- en huidverzorging. Het maakt deel uit van de "hammam cultuur". Ghassoul reinigt volgens andere principes van shampoos en klassieke zepen op basis van tensioactieve stoffen. Gemengd met water zwelt het op om een gel met een zeer aangename consistentie te vormen. Samengesteld uit zeer fijne deeltjes heeft het een grote warmtewisselaars capaciteit, het is te zeggen, dat het de onzuiverheden en de overbodige vetten absorbeert, zoals een vloeipapier. Deze kunnen vervolgens geëlimineerd worden bij het afspoelen. Dit zeer zachte wasproces verwijdert niet de beschermende vetfilm van de huid en de haren zoals de te agressieve tensioactieve stoffen kunnen doen. Een wasbeurt met ghassoul schaadt noch de beschermende natuurlijke laag van het haar, noch de beschermende zuurfilm van de huid. Het irriteert ook niet de talgklieren. Deze "lichte" ghassoul is zeer zuiver, zeer fijn en zonder elementen die vreemd zijn aan haar natuur. 

Hoe gaat u te werk?
Het is onnodig de gebruikelijke shampoos en douchegels af te schaffen. Bijvoorbeeld, na 4 opeenvolgende wasbeurten, geeft u uw huid een adempauze door een wasbeurt met ghassoul aan te bieden. Doe in een kom de nodige hoeveelheid voor een shampoo of een volledige douche. Meng het met water om een pasta achtige consistentie te krijgen die noch te dik, noch te vloeibaar is. Voeg plantaardige olie en/of etherische olie eraan toe volgens uw behoefte. Voor de haren bijvoorbeeld: de synergie Energetisch haarmasker of patchouli.
Ghassoul kan, een beetje sterker gedoseerd, dienen als een peeling die zowel doeltreffend als zacht is. Voeg het in het roos hydrolaat om een vrij dikke pasta te bekomen. Of voeg het bij een crème of een gel.

Ons advies

Onze ghassoul is van superieure kwaliteit, extreem fijn en bevat geen enkele substantie die vreemd is aan haar natuur. Het is belangrijk deze nog vrij onbekende techniek te kennen doorheen een onberispelijk product.
Rhassoul is een cosmetica-ingrediënt dat is goedgekeurd door Cosmos en Ecocert voor gebruik bij de productie van natuurlijke en biologische cosmeticaproducten.

Huidtype
gemengde huid
huid met neiging tot acne
normale huid
vette huid
Gezicht
mee-eters en grote poriën
oneffenheden
Haar
vette haarwortels in balans brengen
Slow cosmétique
Ja

Referentie
RH250