• B-corp
    • Slow cosmétique

    Plantaardige oliën

    Ricinus bio vierge plantaardige olie

    1 Reviews

    Ideaal om haar en wimpers te versterken en de groei te versnellen, en het gaat ook haaruitval tegen.

    Meer lezen

    € 5,45

    En Stock

    Ons advies

    Een zeer actieve plantaardige olie, gelijkaardig aan die van zwarte komijn.

    • Ricinus communis
    • Plantaardige olie van de eerste koude persing, gecontroleerd door BE-BIO-01
    • Oorsprong: India 
    • Gebruikt deel: Zaden

    De ricinusolie, die inwendig wordt gebruikt, bezit digestieve en weerstandverhogende eigenschappen. Ze is niet gevaarlijk voor de gezondheid, de zaden daarentegen bevatten giftige stoffen.

    Biologische landbouw - BE-BIO-01

    Ze is rijk aan ricinolzuur en haar cosmetische eigenschappen zijn talrijk en erkend.

    Ze versterkt de nagels, versnelt de groei van de wimpers en de haren (in dit laatste geval, als masker en met behulp van een verwarmde handdoek). Ze regenereert het haar dat is aangetast door permanenten en ontkleuringen/niet natuurlijke kleuringen. Ze verzacht de huidaandoeningen - ze helpt onder andere de pigmentvlekken te laten verdwijnen (combineer haar met de etherische oliën van lavas en selderij).

    Men kan haar ook eenvoudigweg gebruiken als een make-up remover, doeltreffend voor het gezicht en de ogen.

    Minder gekende eigenschap: ze is gedeeltelijk oplosbaar in water, wat toestaat het te gebruiken als emulgator. Bijvoorbeeld: doe in een glas het equivalent van 2 soeplepels ricinusolie, voeg de gewenste dosis etherische olie toe (in het algemeen, een tiental druppels voor dit gebruik), meng goed en voeg het toe in het badwater.

    Uitwendig gebruik.

    Huidtype
    droge huid
    gevoelige huid
    huid met neiging tot acne
    Haar
    haargroei stimuleren
    haaruitval remmen
    voeden en sublimeren
    Lichaam
    droogheid
    irritaties
    Slow cosmétique
    Ja

    ean13
    5425038830514

    Referentie
    HVRICOB100