Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Ricinus bio vierge plantaardige olie

Certisys

Als belangrijkste olie van de slow cosmetica, is bio ricinusolie is gekend voor haar versterkende werking op nagels, haar- en wimpergroei. Ideaal om haar en wimpers te versterken en de groei te stimuleren, ze helpt haaruitval voorkomen. Gebruikt op de huid is ze gekend voor haar zuiverende werking en vermindering van pigmentvlekken.

Meer details ...

5,28 €

Beschikbaarheid En Stock

Ricinus communis

Plantaardige olie van de eerste koude persing, gecontroleerd door BE-BIO-01

De ricinusolie, die inwendig wordt gebruikt, bezit digestieve en weerstandverhogende eigenschappen. Ze is niet gevaarlijk voor de gezondheid, de zaden daarentegen bevatten giftige stoffen.

Ze is rijk aan ricinolzuur en haar cosmetische eigenschappen zijn talrijk en erkend.
Ze versterkt de nagels, versnelt de groei van de wimpers en de haren (in dit laatste geval, als masker en met behulp van een verwarmde handdoek). Ze regenereert het haar dat is aangetast door permanenten en ontkleuringen/niet natuurlijke kleuringen. Ze verzacht de huidaandoeningen - ze helpt onder andere de pigmentvlekken te laten verdwijnen (combineer haar met de etherische oliën van lavas en selderij).
Men kan haar ook eenvoudigweg gebruiken als een make-up remover, doeltreffend voor het gezicht en de ogen.
Minder gekende eigenschap: ze is gedeeltelijk oplosbaar in water, wat toestaat het te gebruiken als emulgator. Bijvoorbeeld: doe in een glas het equivalent van 2 soeplepels ricinusolie, voeg de gewenste dosis etherische olie toe (in het algemeen, een tiental druppels voor dit gebruik), meng goed en voeg het toe in het badwater.

Ons advies

Een zeer actieve plantaardige olie, gelijkaardig aan die van zwarte komijn.

  • Bio certifié
    • Oui

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :