• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Plantaardige oliën

  Tijgernoot of Knolcyperus bio vierge plantaardige olie

  1 Reviews

  Ziehier de plantaardige olie van knolcyperus of tijgernoot die de benen heel zacht maakt en die onder meer de ingroei van haartjes tegenhoudt. Kwaliteitsvol en 100% natuurlijk.

  Meer lezen

  € 7,36

  En Stock

  Cyperus esculentus
  product afkomstig van de biologische landbouw - gecontroleerd BE-BIO-01

  Oorsprong : Burkina Faso 

  Gebruikt deel : Root


  De plantaardige olie van knolcyperus, of tijgernoot of aardamandel, is verkregen door koude persing van de knollen van de plant. De geur die de olie weergeeft is aangenaam en vergemakkelijkt zowel het extern als intern gebruik.
  Ze is rijk aan oliezuur, linolzuur en palmitinezuur. Ze bevat eveneens vitamine E en plantensterolen. Deze laatste zorgen voor een verzachtende werking wat aangenaam is op de eczeem huid of de huid die gevoelig is voor psoriasis.
  Als haarverzorging is ze ideaal geschikt voor fijne haren en kroeshaar.

  Haar bestanddelen en haar aangenaam aroma maken er een natuurlijk cosmeticaproduct van met hydraterende krachten die vooral geschikt zijn voor de droge huid die elasticiteit nodig heeft.
  Een andere belangrijke eigenschap: ze houdt de ingroei van haartjes tegen. In dit geval kan men het elke dag aanbrengen op de geëpileerde zones. Deze eigenschap is onthuld door het zeer oude gebruik door de vrouwen van Noord-Afrika.

  Bij een culinair gebruik biedt ze haar bijzonder oosters aroma, dat doet denken aan het parfum van gedroogde vruchten, aan de bereiding.

  Huidtype
  droge huid
  rijpe huid
  Gezicht
  droogheid
  gevoeligheden
  rimpels en kraaienpootjes
  uitdroging
  Haar
  voeden en sublimeren
  Lichaam
  droogheid
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HVCYESB50