• B-corp
  • Eco
  • Slow cosmétique

  Rollers voor emotioneel evenwicht

  Roller met bio Oranjebloesem

  "In mijn relaties met anderen ben ik vaak wantrouwig en achterdochtig. Mijn houding is afstandelijk. Achter mijn glimlach zit er verdriet en ironie, alsof alles al op voorhand verloren was." Verdunning (3%) in vierge bio jojobaolie van de eerste koude persing.Voorgesteld in rollerflesje van 10 ml voor cutaan gebruik.

  Meer lezen

  € 7,40

  En Stock

  De bloem van bittersinaasappel - synoniem: neroli bigarade
  Wijnruitfamilie (Rutaceae)
  Latijnse benaming: Citrus aurantium var. amara 
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloem
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd BE-Bio-01


  Voorstelling
  Zoals vaak wanneer het om bloemen gaat, is de distillatie opbrengst van de bloemen van de bittersinaasappel gering. Neroli bigarade, grote finesse en zeer dierbaar, blijft een "topfiguur" van de aromatherapie. Deze etherische olie komt uit Marokko, waar men eveneens het hydrolaat commercialiseert. De etherische oliën geëxtraheerd uit bloemen beschikken over een zeer complexe biochemie. Neroli ontsnapt niet aan deze regel: monoterpenolen (waaronder de linalool) domineren, maar alle andere families zijnaanwezig met een niet te verwaarlozen hoeveelheid en verscheidenheid.  

  Eigenschappen
  Zie fiche van de etherische olie, 100 % concentraat.

  Psycho-emotioneel vlak
  Een bloemen « identiteit », of toets, bij uitstek. Men zal beter haar antidepressivum vermogen begrijpen door de analyse van het karakter van neroli: expressief, open naar de wereld, bekwaam het mooie en het goede in elk van zijn ontmoetingen te openbaren en te valoriseren. Dit hefvermogen dat ze overdraagt is alles behalve naïef en onverschillig, daar ze op een stevige basis steunt. Neroli leert ons niet onze donkere kanten te negeren of te vergeten, maar ze te integreren of ze te overtreffen. De etherische olie van neroli bigarade staat toe open te staan tegenover de andere wanneer er een emotionele terugtrekking is die is verbonden aan misbruik dat men heeft ondergaan tijdens de kinderjaren of op volwassen leeftijd en waarbij negatieve herinneringen steeds weer worden opgehaald. Ongetwijfeld neurotonisch, voor zover ze ons helpt de wrok en het leed van het verleden te herkennen en te relativeren.

  Gebruik
  Ga met de roller op de binnenkant van de polsen, wrijf de polsen over elkaar, breng de polsen ter hoogte van de neus en adem diep en verschillende keren het vrijgekomen aroma in. Daarna kan men het aanbrengen op andere zones van het lichaam: de elleboogholten, plexus solaris, hals en nek, voetzolen.

  Aromatische identiteit
  Karakter van de bloem
  Eco
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  OPCIAUB10