FERMETURE DU 12 AU 15 AOÛT INCLUS - Il ne sera pas possible de récupérer vos retraits ce 12 et ce 15/08

Yoga en meditatie met essentiële oliën

Yoga en meditatie met essentiële oliën

Hoe kunnen essentiële oliën yoga en meditatie vergezellen? Ontdek hoe de aromatherapie deze praktijken begeleidt voor een onbeweeglijke reis op vleugels van essentiële oliën.

Rhododendron bio essentiële olie voor meditatie

In verstuiving is dit de ideale olie om meditatie en loslaten te bevorderen. Het bloemige en houtachtige aroma nodigt u uit voor een innerlijke reis. Ze is kalmerend, ontspannend, en vergezelt meditatiesessies in atmosferische verdamping, in synergie met essentiële olie van zoete sinaasappel, wierook, gember, ylang-ylang en heilige basilicum.

Ze zuivert de lucht ook in de ruimtes waar ze verdampt wordt.

Rollers voor emotioneel evenwicht

Wierook: essentiële olie van wierook verheft de geest en heeft hoogte om beschikbaar te zijn voor meditatie. Ze opent tot spiritualiteit en geeft toegang tot een mentaal universum waar de dagelijkse zorgen geen plaats meer hebben. Ze heft blokkades op, maakt het loslaten makkelijker en helpt om een overgang te maken. 

Elemi: afkomstig van een hars dat gebruikt werd in de boeddhistische en hindoeïstische rituelen. Deze olie bevordert het nemen van afstand, meditatie en introspectie. Op emotioneel vlak brengt ze een vredig gevoel en innerlijke eenheid, verdrijft mentale onrust. Elemi verheft de geest en maakt deze beschikbaar. Ze helpt ons onze gewoonlijke omgeving als meer harmonieus te aanschouwen: de voeten op de grond en het hoofd in de wolken. We kunnen haar gebruiken bij visualisatie.

Engelwortel: in de Middeleeuwen "wortel van de Heilige Geest" of "engelenkruid" genoemd. Engelwortel biedt ons een olie die de ademhaling verdiept en harmoniseert, wat haar tot ideale partner van yogasessies of meditatie maakt. Met haar aroma dat aarde- en watertinten mengt bestrijdt ze angst, twijfel en vrees en ze bevordert beslissingen, wekt moed op

Hydrolaat van jeneverbes voor een zuivere lichaam en geest

Sinds eeuwen maakt jeneverbes deel uit van zuiverings- en beschermingsrituelen. In de energetische hydrolatherapie wordt ze erkend voor haar zuiverende en harmoniserende werking voor zowel lichaam als geest, en om blokkades op te heffen die ons verhinderen om verder te gaan. We gebruiken het om te verstuiven in een ruimte rondom ons. Ook aanbevolen voor therapeuten om "zich te beschermen" voor hun patiënten, op emotioneel vlak. 

Voorzorgsmaatregelen:

  • In het algemeen worden essentiële oliën niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en jonge kinderen.
  • Volg altijd de voorzorgsmaatregelen voor elke essentiële olie alvorens deze te gebruiken.

Onze selectie