• B-corp
  • Eco
  • Slow cosmétique

  Rollers voor emotioneel evenwicht

  Roller met bio Engelwortel

  "Ik voel me onzeker, fragiel, ik heb de indruk dat ik zweef. Ik heb de neiging om mijn verantwoordelijkheden op allerhande manier te ontvluchten." Verdunning in vierge jojoba-olie van de eerste koude persing en bioVoorgesteld in rollerflesje van 10 ml voor cutaan gebruik.

  Meer lezen

  € 7,93

  En Stock

  Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
  Latijnse benaming: Angelica archangelica
  Etherische olie verkregen door distillatie van de wortels
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


  Voorstelling
  Deze mooie en grote schermbloemige van Noord-Europa waardeert onopvallend licht en vochtige grond. De wortel van de "engelwortel" werd in de vorige eeuwen beschouwd als een absoluut wondermiddel, een beetje zoals het evenbeeld van die andere wortel uit Azië: de ginseng. Haar etherische olie bestaat uit monoterpenen, esters en coumarines.

  Eigenschappen*
  Zie fiche gewijd aan de etherische olie, 100 % concentraat (hieronder)

  Psycho-emotioneel vlak
  Een balsemachtig aroma, aanhoudend, licht gepeperd en muskaatachtig. De diepe tonaliteit die kenmerkend is voor een wortel, met originele nuances van aarde en water. 
  In de middeleeuwen werd ze beschouwd als een wonderbaarlijke plant die bekwaam was het slechte en ziektes terug te drijven en, wat ons hier het meest interesseert, het "melancholieke temperament" te genezen. 
  Deze etherische olie wordt in feite gebruikt om te strijden tegen de nerveuze zwakte, de angst gekoppeld aan het lichaam, gebrek aan doorzettingsvermogen, de moeilijkheid om een keuze te maken. 
  Daar ze anti-asthenisch is, is ze logischerwijs een belangrijke etherische olie om te strijden tegen elke type verslaving. Het experiment bewijst dat ze doeltreffend het alcoholische temperament helpt. 
  Ze harmoniseert en vergroot de ademhaling en is daarom een mogelijke partner voor yoga en meditatie sessies.

  Gebruik
  Breng het olieparfum op de binnenkant van de polsen aan, wrijf met de polsen over elkaar, breng de polsen ter hoogte van de neus en adem diep en verschillende keren het vrijgekomen aroma in. Daarna kan men het aanbrengen op andere zones van het lichaam: de elleboogholten, plexus solaris, hals en nek, voetzolen. Bijzondere voorzorgsmaatregel bij angelica: breng het niet aan op een deel van de huid dat onmiddellijk wordt blootgesteld aan het daglicht, of wacht minstens een half uur.

  Eco
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  OPANARB10