• Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Citroenmelisse bio essentiële olie

  Kleine plant van Zuid-Europa, die van frisse en zonnige plaatsen houdt. Hij groeit in kluiten op hoogtes tot duizend meter en produceert mooie klokvormige bloemen. De bladeren verspreiden een delicate citroengeur zodra ze gekreukeld worden. Dit zeer fijne aroma kenmerkt al deze essentiële olie.

  Meer lezen

  € 14,10

  En Stock

  Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)

  Latijnse benaming: Melissa officinalis

  Etherische olie verkregen door distillatie van het uitstekende gedeelte van de plant

  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1  Voorstelling

  De etherische olie van citroenmelisse, hoofdzakelijk samengesteld uit dierbare aldehyden en sesquiterpenen, verspreidt een aroma met een zeer grote finesse. Ze is kostbaar: 4 ton planten produceren 650 gram etherische olie! Dit vuurwerk met citroentinten wordt afgerond door bloemige monoterpenolen (geraniol, citronellol), sesquiterpenolen en een beetje esters. We stellen het u hier voor in twee "kleine" hoeveelheden. Denk eveneens aan haar verdunde vorm (geassocieerd product hieronder) dat niet veel van haar klasse wegneemt.


  Eigenschappen*

  Hoewel de prijs van citroenmelisse het gebruik op fysiologisch vlak limiteert, heeft u hier enkele eigenschappen: kalmerend, sedatief, antidepressief en hypotensief. Haar specifiek karakter is te handelen als een sedatief voor het hart. Ze bestrijdt de spasmofolie in combinatie met basilicum. Deze etherische olie is een sterk anti-inflammatoir. Ze is eveneens steenoplossend.


  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.   Psycho-emotioneel vlak

  Noch terughoudend zoals verbena, noch te direct zoals litsea: deze citroenmelisse is het evenbeeld van lichtheid, eenvoud en overvloedig. Uitstekende troef om de affectieve eenzaamheid te bestrijden. Ze heeft het bijzondere karakter het tastzintuig te vervoeren. Bijgevolg goed als massage en om technieken te begeleiden zoals de Touch Therapie. Een bruisende etherische olie dat ons uitnodigt in het heden gelukkig te zijn, "hier en nu". Voor zij die triestig en melancholisch zijn, het verleden als een blok aan het been is, is citroenmelisse een onmisbare troost.  Ons advies

  Een etherische olie, in een toch wel anders reukregister, dat opbeurt, vrij verwant met de fijne lavendel maar veel minder moederlijk dan deze laatste, en gevoeliger.

  Welzijn
  angst en paniek
  hoofdpijn
  misselijkheid
  moeilijke spijsvertering
  overgevoeligheid en emotioneel
  pijnlijke maandstonden
  slaap
  stress
  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Emotionele impact
  De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen
  Een affectieve steun zoeken
  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
  Het hart opbeuren
  Het moment beter beleven
  Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
  Zich bevrijden van rancunes, misnoegens en eindeloze herhalingen
  Zich uitdrukken wanneer men in zichzelf is gekeerd, aan mutisme lijdt
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEMEOFB1

  Recept

  Masker om er goed uit te zien

  Commentaar

  0 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!