• -50%
  • B-corp
  • Slow cosmétique

Cosmetische ingrediënten

Natriumbicarbonaat 500 g

Natriumbicarbonaat wordt gebruikt in de keuken, in cosmetica en in huishoudproducten. Het is DE eenvoudige oplossing met multifunctionele werking die u moet hebben in uw kast!

Meer lezen

€ 2,69

€ 5,38

Op voorraad

Natriumbicarbonaat, NaHCO3 of zuiveringszout.

Onmisbaar product voor de bereiding van uw cosmetica.

Fijne textuurindeling.

Gemakkelijk te gebruiken en toepasbaar in een groot aantal dagelijkse domeinen: eveneens in de bereiding van onderhoudsproducten, of nog in de keuken en in de tuin.

In de cosmetica wordt het vooral gebruikt voor zijn fungicide eigenschappen bij de realisatie van deodorants en tandpasta's (schurende eigenschappen en het witter maken van de tanden).

Het wordt ook gebruikt als pH-regelaar:  het staat toe de pH te verhogen van de te zure bereidingen dankzij zijn alkalische pH.

U kan het eveneens gebruiken in de bereiding van een droge shampoo of nog in het aanmaken van een bruisbal.

Voor het huishoudelijk gebruik: ontvet en verwijdert vlekken, neutraliseert de geuren en beperkt de verspreiding van bacteriën.

Voorzorgsmaatregelen:

Blijf voorzichtig bij het gebruik ervan, want door zijn hoge pH (tussen 8 en 9) kan hij soms irriterend zijn voor de gevoelige huid.

Wanneer men natriumbicarbonaat als tandpasta gebruikt, is het raadzaam deze afwisselend te gebruiken met een andere tandpasta daar zijn schurende eigenschappen te agressief kunnen zijn op lange termijn (bijvoorbeeld afwisselend gebruiken met de mengeling kokosolie/ etherische olie van tea-tree).

Voorbeeld van een tandpasta recept

Meng de volgende ingrediënten: 3 koffielepels groene klei, 1 koffielepel natriumbicarbonaat, 1 soeplepel glycerine (hoeveelheid naargelang de gewenste consistentie) en 3 druppels etherische olie (van tea-tree, van citroen of van pepermunt).

Voorbeeld van een deodorant recept

Meng de volgende ingrediënten: 60ml aloe vera gel, 15ml hydrolaat van hamamelis, 15ml natriumbicarbonaat, 5 druppels etherische olie van geranium en 10 druppels etherische olie van patchouli.

Ook voor levensmiddelen.

Slow cosmétique
Ja

Referentie
ICBS500

Recept

Deodorant gel met etherische oliën