• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Citroenverbena bio essentiële olie

  Aromatische plant afkomstig uit Zuid-Amerika, in de 17e eeuw in Europa geïntroduceerd en algemeen gekweekt in mediterrane tuinen. Een heester met slanke stengels en ruwe, maar heerlijk geurende bladeren. Het lage distillatierendement levert een zeldzame en kostbare essentiële olie op met zoete, citroenachtige en diepe noten.

  Meer lezen

  € 11,45

  En Stock

  Ijzerhardfamilie (Verbenaceae)
  Latijnse benaming: Lippia citriodora
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  Deze citroenverbena biedt een vrij dure etherische olie aan. Het is nochtans één van de meest opmerkelijkste etherische oliën met aldehyden, een chemische familie die men herkent aan de kenmerkende citroenaroma. De aldehyden in kwestie zijn aangename citralen, maar men vindt er ook monoterpenen, sesquiterpenen, esters,...

  Eigenschappen*
  De etherische olie van citroenverbena is ontstekingsremmend (reumatismes, artritis,…). Het is altijd beter als verdamping want de aldehyden zijn relatief agressief voor de huid. Ze kunnen verzachting brengen in het kader van de ziekte van Crohn. Ze is sedatief en verzacht de angstgevoelens. Ze kalmeert hartkloppingen en is hypotensief. Ze communiceert haar harmonie met het endocrien systeem.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

  Psycho-emotioneel vlak
  De aanwezigheid van aldehyden heeft de vervoering op sentimenteel vlak tot gevolg. Maar de etherische olie van citroenverbena is te complex om haar tot dit te reduceren. Het delicate aroma dat vrijkomt is een harmonieuze synthese tussen lichtheid en diepte. Ze vormt een basisbehandeling tegen emotionele ongevoeligheid en depressieve toestanden die eruit voortvloeien.

  Ons advies
  De interessantste van de geurige citroenaldehyden. Ze is eerder duur maar wordt niet vaak puur gebruikt: het is altijd een goed idee haar te verdunnen.

  Welzijn
  relax
  slaap
  stress
  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Emotionele impact
  De openheid naar anderen begunstigen
  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
  Een sterke eigenwaarde ontwikkelen
  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
  Het hart opbeuren
  Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
  Zijn emoties uitdrukken
  Zijn vitale energie bevrijden
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HELICIB2