BRADERIE ANTI-GASPI - 30% sur une sélection à découvrir ICI !
  • -30%
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Bio etherische olie van Steranijs of badiaan

STERANIJS of BADIAAN bio Certisys De etherische olie van steranijs verzacht een opgeblazen gevoel. Ze kalmeert onrustige geesten en troost bij een dipje.

Meer lezen

€ 3,63

€ 5,19

En Stock

Botanische familie van de Schisandraceae
Latijnse benaming: llicium verum
Etherische olie verkregen door distillatie van vruchten
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voedingskwaliteit

Voorstelling
De etherische olie, geëxtraheerd uit de vrucht van deze boom, afkomstig uit het Verre Oosten (Vietnam, China), is rijk aan één enkel ingrediënt: ether, een trans-para-anol methyl ether, ook wel anethol genoemd, waarvan de verhouding hoger is dan 90%. De etherische olie van de anijsplant - Pimpinella anisum - toont veel gelijkenissen. Anethol vindt men eveneens terug in de etherische olie van zoete venkel - Foeniculum vulgare - maar haar verhouding ligt er lager (ongeveer 70 %).

Eigenschappen *
De etherische olie van badiaan bezit de algemene eigenschappen van ethers- ze is met name antispasmodisch, stomachiek en carminatief. Ze is geschikt om de spasmodische enterocolitis te behandelen. Ze is hormone-like en in het bijzonder galactogeen en emmenagoog. We zullen ons bij voorkeur richten tot de etherische olie van zoete venkel om dergelijke eigenschappen te benutten. We gebruiken het vooral, meestal in combinatie, voor haar eigenschappen als bronchodilatator. Opgelet: een dergelijke hoeveelheid anethol maakt de etherische olie onbruikbaar voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen met mastopathie of hormoonafhankelijke kankers. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De populaire tradities verlenen haar terecht zuiverende en beschermende eigenschappen. Deze sterke en luchtige geur is uitstekend neurotonisch en een antidepressivum, op voorwaarde dat het gebruikt wordt in kleine doses. Bij gebruik in grote doses heeft het een omgekeerd effect en wordt het een verdovend middel. Het is interessant het te combineren met andere stimulerende - en tropische - etherische oliën zoals haar: exotisch basilicum, kruidnagel, zwarte peper... zoals bijvoorbeeld 3/4 van één van deze etherische oliën en 1/4 (maximum) etherische olie van badiaan. Als frictie of als massageolie, dit type samenstelling is geschikt om de geest op een uitzonderlijke manier op te frissen, de roeping van de badiaan is de digestieve en ademhalingsfuncties te bevrijden van de greep die het nerveuze evenwicht schaden. We kunnen ook denken aan een recept van de Tibetaanse geneeskunde die badiaan combineert met nootmuskaat om de angst en de depressie te bestrijden. Kan bijvoorbeeld omgezet worden in massageolie. 

Ons advies
Het hogere niveau van venkel. Men apprecieert de badiaan voor haar intens aroma en het bekende aperitiefmerk. Om het inademen te vergemakkelijken doet u een klein beetje in een meer complexere mengeling. Zie bijvoorbeeld onze synergie "Ouverture", met haar goed gekozen naam.

Welzijn
buikpijn
moeilijke spijsvertering
pijnlijke maandstonden
Emotionele impact
Beschikbaar zijn voor meditatie, voor de spirituele openheid
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
De openheid naar anderen begunstigen
Zijn vitale energie bevrijden
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HEILVEB10