• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Niaouli bio essentiële olie

  1 Reviews

  Deze heester, van dezelfde soort als de theeboom, is inheems in Nieuw-Caledonië. Later werd hij in Australië en Madagaskar aangeplant. Zijn schors is bestand tegen bosbranden en zijn takken eindigen in mooie bloemen met talrijke gele meeldraden. Zijn lange bladeren verspreiden, wanneer ze worden verfrommeld, een groene en frisse geur, die de geuren van de Eucalyptus oproept en die men terugvindt in zijn essentiële olie.

  Meer lezen

  € 3,25

  En Stock

  Mirtefamilie (Myrtaceae)
  Latijnse benaming: Melaleuca quinquenervia (of viridiflora) cineoliferum 
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren van de boom
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Deze boom, die men kan vinden in Madagaskar, Australië en in Nieuw-Caledonië, levert een etherische olie met een complexe structuur waarvan de hoofdingrediënten oxiden, monoterpenolen en sesquiterpenolen zijn.

  Eigenschappen*
  De etherische olie van niaouli is antibacterieel en antiviraal. Men gebruikt het traditioneel ter hoogte van de luchtwegen. Haar eigenschappen zien we eveneens op genito-urinaire gebied. Haar werking is bekend in geval van mycosen, type Candida Albicans. De etherische olie van niaouli is eveneens een aderontzwellend middel, dat men onvermijdelijk terugvindt in een groot aantal doelgerichte recepten, voor uitwendig gebruik, tegen de slechte veneuze terugstroom, zware benen, spataders. Ze wordt vaak gecombineerd met cipres. Ze biedt een uitstekende overeenstemming met de huid, die er een kwaliteitsvol huidtonicum van maakt. Bij wijze van bescherming, zou men het puur kunnen aanbrengen op delen van de huid die een bestralingstherapie zullen ondergaan. Ook de tea tree is geschikt voor dit gebruik.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma van niaouli is gemakkelijk herkenbaar: intens, complex, kamferachtig, zwavelhoudend. Zoals de tea tree, die in veel opzichten nauwverwant is, reconcilieert ze de concrete aspecten van het bestaan, helpt ze bij het vormen van een goede basis, verdrijft ze de mentale verwarring en bestrijdt ze de zenuwuitputting wanneer de verzwakte immuniteit er de oorzaak van is.

  Ons advies
  Nog een onvermijdelijk product in uw aromatheek. Niaouli voelt zich thuis in verschillende landen maar de biochemie van deze etherische olie blijft opmerkelijk constant. Deze is overvloedig beschikbaar. Uitstekende respiratoir maar vergeet niet rekening te houden met haar andere eigenschappen.

  • Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  vette huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEMEVI10