• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Benzoë absolue verdunde bio olie

  De Styrax is een slanke, wilde boom uit de bergen van Laos. Hij houdt van hoogte en vochtige streken. Hij produceert een gom die in de winter na het doorsnijden van de stam wordt geoogst: de aldus verkregen "tranen" vormen benzoë. Deze kleine korreltjes aromatische hars worden geëxtraheerd met organische alcohol om een absolue te produceren met warme, ronde, vanilletonen.

  Meer lezen

  € 7,31

  En Stock

  Botanische familie van de Styracaceae
  Latijnse benaming: Styrax tonkinensis
  Bio resinoïde verkregen door extractie van ethanol van de aromatische hars: 50 % 
  bio alcohol: 45 %
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  De styrax is een grote boom uit het Verre Oosten waarvan men de stam kapt om de hars ervan te oogsten. Deze hars wordt niet gedistilleerd maar geïmpregneerd met een solvent. Het verkregen product, een resinoïde, is in het bijzonder samengesteld uit zuren, esters en aldehyden. Haar bijzonder karakter is dat het vanilline bevat.

  Eigenschappen*
  We gebruiken benzoë om catarrale ademhalingsaandoeningen te verzachten en tegen verschillende dermatoses. Een bijzonder gebruik is als een huidbeschermende balsem in geval van doorligwonden en fijngevoeligheid aan chirurgische verbanden (de moedertinctuur kan ook voor dit doel gebruikt worden).

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrijkomt is zacht, balsemachtig, intens en met een lichte vanillesmaak. Haar werking op emotioneel vlak is verwant met die van patchouli: ze is geschikt voor zij die, door hun temperament of na emotionele schokken, van hun hart en hun emoties zijn afgesloten.

  Ons advies
  Een "balsem" in alle betekenissen van het woord. Vergelijkbaar met andere balsems als kopal of mirre. Benzoë onderscheidt zich door haar kenmerkende vanille aroma die het een duidelijke emotionele dimensie verleent. De zuivere resinoïde is altijd dik en moeilijk te behandelen. We hebben het probleem opgelost door deze bio benzoë te verdunnen in bio ethanol. De concentratie - 55 % - is voldoende om de eigenschappen en de essentiële kenmerken van benzoë niet te verliezen.   

  Huidtype
  droge huid
  gevoelige huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van de hars
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HESTBEB10