BRADERIE ANTI-GASPI - 30% sur une sélection à découvrir ICI !
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Mirre bio

  MIRRE bio Certisys De etherische olie van mirre wordt gebruikt om gewrichtsproblemen te verzachten en in behandeling van huidaandoeningen.

  Meer lezen

  € 11,70

  En Stock

  Botanische familie van Burseraceae
  Latijnse benaming: Commiphora myrrha
  Etherische olie verkregen door distillatie van de aromatische hars (oleohars)
  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Mirre is niet te scheiden van olibanum, of wierook. En zoals deze laatste, wordt ze sinds 4 000 jaar gebruikt als wondermiddel en in religieuze ceremonies. De gedistilleerde hars staat toe er een etherische olie uit te trekken met een geel-oranje kleur die de neiging heeft te stollen.  Mirre bestaat hoofdzakelijk uit sesquiterpenen.

  Eigenschappen*
  De etherische olie van mirre, anti-inflammatoir, zou toegevoegd kunnen worden in een mengeling om elk type van gewrichtsprobleem te verzachten. Dezelfde eigenschap verklaart haar belang in de behandeling van huidaandoeningen. Ze kan eveneens overwogen worden als ademhalingsbalsem of tandvleesbalsem.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  De etherische olie van mirre, met balsemachtig, aanhoudend, gekruid, zoetzuur aroma, openbaart een innemend aspect dat bekwaam is een verzwakt zenuwstelsel te versterken. Ze is geschikt voor zij die zich emotioneel en spiritueel leeg voelen en vooruit willen gaan.

  Ons advies
  Het tegengif voor ieder "die de woestijn doorkruist"… zowel letterlijk als figuurlijk.

  Welzijn
  ademhaling
  blauwe plekken en builen
  gewrichtsproblemen
  stress
  verlies of daling van libido vrouw
  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  rijpe huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van de hars
  Emotionele impact
  Zich herstellen van een leegte binnenin
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECOMYB5