BRADERIE ANTI-GASPI - 30% sur une sélection à découvrir ICI !
  • -30%
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Spaanse tijm bio essential oil

SPAANSE TIJM bio Certisys De gele tijm maakt de luchtwegen vrij en vergemakkelijkt zo de ademhaling. In mondwater verbeter de gele tijm de toestand van het tandvlees.

Meer lezen

€ 4,57

€ 6,53

En Stock

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of Labiatae)
Latijnse benaming: Thymus zygis linaloliferum
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
Afkomstig uit Spanje

Belangrijkste bestanddelen:
linalool 40,52 %
terpineen-4-ol 10,56 %
cis- en trans-thujanol : 6,16 %
alfa-terpineol 1,74 %
borneol 1,74 %
thymol 1,33 %

Voorstelling
De Spaanse tijm kan aanspraak maken op een hoger statuut dan degene die ze vandaag heeft.
Wanneer de thujanol tijm zo weinig beschikbaar is, vormt de Spaanse tijm een even doeltreffend, zelfs beter, alternatief. Het merendeel van de monoterpenolen (zie de lijst hieronder) die actief zijn op een zeer groot aantal infecties, worden er verenigd. Er is slechts een beetje thymol aanwezig om de werking te potentiëren: het gaat werkelijk over een "zachte" tijm die zeer goed wordt getolereerd.  

Eigenschappen*
Deze etherische olie wordt overwogen in een grote waaier van bacteriële, schimmel- en virale infecties. Denk aan aandoeningen van het ademhalingsstelsel, occasioneel of chronisch, en het genito-urinair stelsel. Ze is zeer neurotonisch en staat toe de vitaliteit terug te winnen tijdens periodes van grote vermoeidheid (asthenie). 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Tussen Thymus vulgaris linaloliferum (de zachte tijm met meer dan 80 % linalool), bestemd voor gevoelige kinderen en volwassenen, en de harde Thymus vulgaris thymoliferum (de rode tijm), neemt de etherische olie van Spaanse tijm een originele plaats in. Naar het voorbeeld van de marjolein, is ze duidelijk neurotonisch, maar haar grondbasis is meer getekend: in plaats van ons los te koppelen uit de stresserende omgeving, staat ze ons toe terug te komen in het reële met kracht en motivatie. "Warm" aanbevolen aan personen die gedesoriënteerd zijn in hun handeling, fysiek en mentaal zwak zijn, en die de neiging hebben over te reageren in situaties die hen hinderen. 

Ons advies
Als men slechts één Thymus uit het basisgamma van de aromatheek moet houden, dat zou het deze zijn, zowel voor haar polyvalentie als voor haar grote beschikbaarheid.

Welzijn
ademhaling
algemene tonus
immuniteit
plasproblemen
winteraandoeningen
Huidtype
huid met neiging tot acne
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Emotionele impact
Een zwakke wil bestrijden
Zich bevrijden van een mentale toestand dat verlamt
Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HETHZYLI5