• -30%
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Saro of Mandravasarotra bio

SARO of MANDRAVASAROTRA bio Certisys 10 ml Eén van de belangrijkste etherische oliën voor de ademhaling, goed aangepast voor het uitwendig gebruik van de aromatherapie.

Meer lezen

€ 3,44

€ 4,92

En Stock

Botanische familie van Canellaceae
Latijnse benaming: Cinnamosma fragans
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren van de booom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze kleine boom die graag in de nabijheid van water groeit, maakt deel uit van de traditionele plantenheelkunde van West-Madagaskar. Twee kenmerken die dicht aanleunen bij tea tree. Hoewel men haar sinds kort, gezien een gemeenschappelijke oorsprong, voorstelt als een alternatief voor ravintsara, een soort dat onder druk staat door de hoge vraag (dank u griep!). De etherische olie bevat ongeveer 50 % van 1,8 cineol, monoterpenen (waaronder 10 % limonenen), monoterpenolen (linalool en vooral terpineen 1 ol 4, een beetje minder alfa-terpineol), een beetje esters,...

Eigenschappen*
Een immunomodulerende etherische olie, zeer doeltreffend tegen een groot aantal bacteriële en virale aandoeningen. Eén van de belangrijkste etherische oliën voor de ademhaling, goed aangepast voor het uitwendig gebruik van de aromatherapie. Men kan het overwegen als analgeticum voor spieren en gewrichten. Ze is neurotonisch, uitdrukkend op gebied van kracht dat haar eerder doet benaderen tot de Spaanse marjolein (Thymus mastichina).

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Ook hier vinden we dat ze eerder dicht bij tea tree staat dan bij ravintsara. Een uitstekende "specialist" etherische olie, ideaal om een dag te beginnen met een scherpe geest en een pantser van onverschilligheid voor stress. Ze mist een beetje tact om de meest emotionele temperamenten te verzekeren. 

Ons advies
Men kan de etherische olie die wordt geëxtraheerd uit deze plant vertrouwen. De traditionele kruidengeneeskunde van Madagaskar verleent haar een serieuze herkenning. Om ravintsara te vervangen? Neen, want de finesse van deze laatste is weergaloos. Ja, door haar doeltreffende polyvalentie dat, onder meer, toestaat uw keuzes af te wisselen. De boodschap is: blijf variëren in uw keuze van etherische oliën!

Welzijn
ademhaling
algemene tonus
immuniteit
keelpijn
spierpijnen
verkoudheid en lopende neus
winteraandoeningen
Huidtype
rijpe huid
Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Zijn vitale energie bevrijden
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HECIFRB10