• Aanbieding!
  • -50%
  • B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Petit grain clementineboom bio etherische olie - DLUO 10/2024

PETIT GRAIN CLEMENTINEBOOM bio Certisys Een zeer ontspannende etherische olie, op lichamelijk én geestelijk vlak!

Meer lezen

€ 9,39

€ 18,77

En Stock

Wijnruitfamilie (Rutaceae)
Latijnse benaming: Citrus reticulata blanco var. clémentinier
Etherische olie verkregen door distillatie van het blad
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd Be-Bio-01

Voornaamste bestanddelen:
verschillende monoterpenen: 40%, waaronder 7 % limoneen
linalol: 15 %
verschillende aldehyden: 2 %
verschillende sesquiterpenen: 2 %
verschillende esters: 1 %
N-methylantranilaat: 0,1 %

Voorstelling
De meest gekweekte citrusvrucht in Corsica. De clementineboom is gevoelig aan koude en heeft een warm klimaat nodig, zonder grote temperatuursveranderingen. De clementineboom zou het resultaat zijn van een hybridisatie tussen de gewone mandarijnboom en de zoete sinaasappelboom. Verwar de hier beschreven petit grain clementineboom niet met de zeer klassieke zoete sinaasappel. 

Eigenschappen*
De etherische olie van petit grain clementineboom onthult een verzachtende en een bijzonder sterke antispasmodische werking. De ontspanning dat ze teweegbrengt lijkt indrukwekkend, vooral door haar impact op de reukzin. Terwijl de meer traditionele etherische olie van bittere sinaasappel een diepe ontspanning brengt maar zonder de reactiviteit van de geest aan te tasten, zal die van de petit grain clementineboom een "psychotrope" werking opeisen: ze zal specifiek geschikt zijn voor personen onder de invloed van permanente en sterke emotionele spanningen, die streven om het hoofd even leeg te kunnen maken en de slaap terug te vinden. Bij uitwendig gebruik, bijvoorbeeld onder de vorm van een massageolie, is het interessant om het te combineren met fijne lavendel, marjolein, groene mirte, essentie van mandarijn,... Haar psychotrope werkingen zijn niet geschikt voor jonge kinderen.
De personen met voorkennis zouden er inwendig gebruik van kunnen maken, zoals bijvoorbeeld een essentie van mandarijn.
In een lichte verdamping, met een ultrasonische verdamper bijvoorbeeld, zullen de meest verleidelijke aspecten beter "verschijnen", door een aanhoudende afdruk na te laten waar zeer lichte bloemennuances door kunnen dringen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De petit grain clementineboom vraagt met tact en geduld benaderd te worden. Men vindt er noch het fruitige aspect van een essence van mandarijn terug, noch de zachte bitterheid van de bittere sinaasappel, maar een aroma dat de weerspiegeling is van een opvallende interne complexiteit. Men ontdekt er frisse, zachte, citroengeurige toetsen, maar ook de hardheid en de bitterheid van meer verrassende houtachtige toetsen. De identiteiten van het blad en het hout zijn zeer getekend. Deze etherische olie kan men plaatsen bij de doeltreffendste neurotische oliën, zij die ons opnieuw de innerlijke veiligheid aanleren door ons te bevrijden van onze angsten, fobieën en obsessieve gedachten. De petit grain clementineboom biedt ons de mogelijkheid voor een complete "reset" van de mechanismes van onze nervositeit. En gewoon bekeken van uit deze invalshoek, is zijn verdienste zeer groot!

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HECIREBLB10

Recept

Gezichtsserum om het evenwicht te herstellen gemengde tot vette huid