• -10%
  • B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Bio etherische olie van Duizendblad

DUIZENDBLAD bio Certisys Een actief anti-aging en harmoniserend middel voor de lijdende huid, ze werkt verzachtend, herstellend en helend met een zeer karakteristieke geur.

Meer lezen

€ 9,55

€ 10,61

En Stock

Composietenfamilie (Asteraceae)
Latijnse benaming: Achillea millefolium
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende top
Product afkomstig van de biologische landbouw: controle Certisys-BE1 - Voedingskwaliteit

Voornaamste bestanddelen:
chamazuleen 9 %
monoterpenen 20 %
kamfer 20 %
cineol, monoterpenolen en esters


Voorstelling
De blauwe kleur van deze asteraceae openbaart veel gemeenschappelijke punten met twee andere bekenden van deze familie: echte kamille en boerenwormkruid. Men moet geen chemicus zijn: de geur zelf onthult een buitengewone kracht. De plant zelf is een voorouderlijke remedie, vooral in het oosten van Europa en in de Balkan waar men het gebruikt om alle soorten open wonden en verwondingen te verzorgen. Men associeert het ook met waarzeggerskunst en magie. Een andere interessante aanwijzing, de traditionele Chinese geneeskunde beschouwt het duizendblad als een perfect evenwicht tussen yin en yang. Door de belangrijke aanwezigheid van ketonen in de etherische olie is haar gebruik uitgesloten voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kwetsbare personen op nerveus vlak.

Eigenschappen
De etherische olie van duizendblad is zeer verzachtend, herstellend, helend en gemakkelijk verteerbaar. Dankzij haar cumulerende kwaliteiten kunnen we haar plaatsen bij de beste aromatische actieve bestanddelen van de etherische aromatherapie, zoals de twee kamilles, de boerenwormkruid en zelfs het helichrysum. Haar zeer karakteristieke geur vormt een andere troef. 
Het idee van het bestanddeel van evenwicht, gedragen door de Chinese traditie, maakt er niet alleen een actief anti-aging van maar eveneens een aanbevolen harmoniserend middel voor alle lijdende huiden en wat ook de aard van het probleem is.
Ze is eveneens neurotonisch en kan aanbevolen worden bij droefheid en melancholie. Tijdens de periodes van lichamelijke veranderingen door de hormonen, vooral bij de vrouw, helpt ze een psychologische soliditeit te bewaren. Te linken met het psycho-emotioneel vlak dat hieronder beschreven staat.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Laten we het duizendblad vergelijken met de etherische oliën van echte kamille en boerenwormkruid: al deze etherische oliën worden getekend door de blauwachtige aanwezigheid van chamazuleen maar de vergelijking stopt daar. We zijn ver van het delicate en sedatieve gevoel van echte kamille. Door de aanwezigheid van een kracht zoals die van het duizendblad, zal de emotionele verwarring snel vervagen en haar plaats laten, niet aan een rustige loomheid maar aan een sterke helderheid en beheersing. Zoals altijd in dergelijk geval, zal dit bestanddeel van evenwicht nog doeltreffender zijn in kleine doses. Op psycho-emotioneel vlak en in de cosmetica raden wij aan om een concentraat van 3% niet te overschrijden. Of nog preciezer: het is overbodig deze te overschrijden. 

Huidtype
droge huid
gemengde huid
gevoelige huid
huid met neiging tot acne
normale huid
rijpe huid
vette huid
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HEACMIB2