BRADERIE ANTI-GASPI - 30% sur une sélection à découvrir ICI !
  • -30%
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Moeraspalm bio etherische olie

Geproduceerd in Canada, een zeldzame en kostbare etherische olie van bio Moeraspalm. Decongestivum, verzacht ontstekingsreacties, antispasmodisch, gekend om de lever te draineren en allergieën te bestrijden. Met anti-stress kwaliteiten, helpt tegen slapeloosheid.

Meer lezen

€ 10,30

€ 14,71

En Stock

Heifamilie
Latijnse benaming: Ledum groenlandicum
Etherische olie verkregen door distillatie van de twijgen met bladeren
Product afkomstig van de biologische landbouw: BE-BIO-01 controle

Voornaamste bestanddelen:
monoterpenen
sesquiterpenen

Voorstelling
Moeraspalm, of ook wel Labrador Tea genoemd, is een traditionele plant in de indiaanse farmacopee, in het bijzonder bij de Inuit. Het groeit in de arme grond van Canada en beschikt over een groot aantal vermogens. Door haar lage distillatie rendement is haar etherische olie zeldzaam en kostbaar.

Eigenschappen
De twee dominerende moleculegroepen, monoterpenen en sesquiterpenen, verhinderen niet de opmerkelijke complexiteit op de achtergrond. Het is een algemeen synergie-effect dat de eigenschappen ervan verklaart. De etherische olie stimuleert de leverfunctie en draagt bij tot de regeneratie van de hepatocyten. Ze is eveneens een decongestivum, antispasmodisch en ze verzacht ontstekingsreacties. Voor welke gebruiksmogelijkheden het ook is, goede informatie of een bekwame raad zal u helpen om er het beste uit te halen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel plan
Het kostbare karakter en de zeer aangename geur van deze etherische olie nodigen uit om het eerst te gebruiken op dit vlak. Als een olieparfum, in een zeer lichte verdunning in een plantaardige olie (tussen 1 en 3 %), moet ze gebruikt worden bij zwaar gestresseerde personen die dusdanig de vitaliteit van het zenuwstelsel volledig hebben verloren. Kortom: een uitstekend antidepressivum!
Haar andere kwaliteiten zullen op eenzelfde manier gewaardeerd worden, via subtiele aanrakingen en spaarzaam, wat haar niet weerhoudt van haar kracht. Suggestie: aanbrengen op de meridiaan van de lever of als plantaire reflexologie.

Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HELEGRB2