• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Moeraspalm bio etherische olie

  Geproduceerd in Canada, een zeldzame en kostbare etherische olie van bio Moeraspalm. Decongestivum, verzacht ontstekingsreacties, antispasmodisch, gekend om de lever te draineren en allergieën te bestrijden. Met anti-stress kwaliteiten, helpt tegen slapeloosheid.

  Meer lezen

  € 15,66

  En Stock

  Heifamilie
  Latijnse benaming: Ledum groenlandicum
  Etherische olie verkregen door distillatie van de twijgen met bladeren
  Product afkomstig van de biologische landbouw: BE-BIO-01 controle

  Voornaamste bestanddelen:
  monoterpenen
  sesquiterpenen

  Voorstelling
  Moeraspalm, of ook wel Labrador Tea genoemd, is een traditionele plant in de indiaanse farmacopee, in het bijzonder bij de Inuit. Het groeit in de arme grond van Canada en beschikt over een groot aantal vermogens. Door haar lage distillatie rendement is haar etherische olie zeldzaam en kostbaar.

  Eigenschappen
  De twee dominerende moleculegroepen, monoterpenen en sesquiterpenen, verhinderen niet de opmerkelijke complexiteit op de achtergrond. Het is een algemeen synergie-effect dat de eigenschappen ervan verklaart. De etherische olie stimuleert de leverfunctie en draagt bij tot de regeneratie van de hepatocyten. Ze is eveneens een decongestivum, antispasmodisch en ze verzacht ontstekingsreacties. Voor welke gebruiksmogelijkheden het ook is, goede informatie of een bekwame raad zal u helpen om er het beste uit te halen.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

  Psycho-emotioneel plan
  Het kostbare karakter en de zeer aangename geur van deze etherische olie nodigen uit om het eerst te gebruiken op dit vlak. Als een olieparfum, in een zeer lichte verdunning in een plantaardige olie (tussen 1 en 3 %), moet ze gebruikt worden bij zwaar gestresseerde personen die dusdanig de vitaliteit van het zenuwstelsel volledig hebben verloren. Kortom: een uitstekend antidepressivum!
  Haar andere kwaliteiten zullen op eenzelfde manier gewaardeerd worden, via subtiele aanrakingen en spaarzaam, wat haar niet weerhoudt van haar kracht. Suggestie: aanbrengen op de meridiaan van de lever of als plantaire reflexologie.

  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HELEGRB2