Oregano

Oregano

Oregano groeit rijkelijk in het hele Middellandse-Zeegebied. Bekend sinds de oudheid, traditioneel gebruikt als specerij, doet zijn intense, prikkelende en kruidige geur denken aan tijm. De mooie kleine bloemen zijn paars-roze van kleur en gegroepeerd in compacte trossen. De essentiële olie verspreidt aroma's die typisch zijn voor de Provençaalse kruiden.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio oregano heeft een sterke anti-bacteriële en antiparasitaire werking. Ze stimuleert de afweer bij verkoudheid en griep. Een natuurlijk antibioticum!

De verschillende oregano's komen uit het Middellandse Zeegebied en Marokko. Deze etherische oliën zijn rijk aan fenolen, voor het merendeel carvacrol. Er is eveneens thymol. Het is één van de rijkste etherische oliën aan fenol- carvacrol en thymol vertegenwoordigen ongeveer 60 % van haar biochemische samenstelling. Ze heeft dus een sterk potentieel op de infectieuze toestanden.

U zal het in alle opzichten gebruiken zoals de etherische olie van bonenkruid, als "natuurlijk antibioticum". Ze is vooral sterk antibacterieel, maar ook anti-parasitair en antiviraal. Ze wordt sterker gedoseerd als bonenkruid, ook haar reactiviteit is sterker. Men gebruikt het overvloedig wanneer er winterinfecties zijn of nog om de immuniteit te versterken op de vooravond van een reis naar een min of meer exotische bestemming.

Daar ze een instinctief en stimulerend middel is van de vitale energie, is ze op dit vlak vrij verwant met het bonenkruid, toch is ze minder complex dan deze laatste. De etherische olie van oregano is een stevig product van de aarde, geschikt om een bodem van vitale energie door te geven. Op dit vlak vergelijken we haar eerder met de rode tijm (of thymol-tijm) dan met het bonenkruid.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Zijn instinctieve sterkte terugvinden,  Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  buikpijn,  immuniteit,  keelpijn,  winteraandoeningen