Rozenhout

Rozenhout

Terug van -lang- weggeweest! Een zeldzame maar zeer doeltreffende etherische olie: antibacterieel en stimulerend, voor de hele familie. In cosmetica herstelt en verzacht ze de huid, het is een uitstekend huidtonicum tegen rimpels en kraaiepootjes.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Laurierfamilie (Lauraceae)
Latijnse benaming: Aniba roasaeodora of parviflora 
Etherische olie verkregen door distillatie van de twijgen met bladeren
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voornaamste bestanddelen:
linalool 80 %
benzylbenzoaat 1,6 %
alfa-terpineol 0,75 %
en een honderdtal minderheidsbestanddelen

Na een vrij lang verkoopverbod, komt het rozenhout terug in beperkte hoeveelheden. De traditionele distillatie van het hout (de stam) droeg bij tot de versnelde verdwijning van deze soort. De vrijgekomen partij rozenhout betreft dus een ander deel van de plant: de twijgen en hun bladeren, een keuze die de overleving van de boom totaal niet schaadt, in tegenstelling tot de oude toepassing. De algemene biochemie is bewaard, de linalool die in de meerderheid is drukt nog altijd haar bekende geur uit die heel herkenbaar is.

Door haar hoog percentage aan linalool, is de etherische olie van rozenhout antibacterieel. Het kan gebruikt worden om ademhalingsproblemen bij baby's en jonge kinderen te behandelen. Gecombineerd bestrijdt ze de genito-urinaire infecties. Het is een goed spiertonicum. Het is een uitstekend huidtonicum, geschikt om de rimpelontwikkeling te voorkomen en de huid te verstevigen.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De karakteristieke geur van linalool heeft een vleugje roze en is tonisch en fris. Een oude remedie tegen zwaarmoedigheid en sombere dagen. Zowel binnenshuis als binnenin zichzelf. Recente studies bevestigen het buitengewone adaptogene karakter van linalool. Anders gezegd, een opmerkelijk antistress wapen. Onze blog vertelt u meer over dit onderwerp.

Rozenhout heeft natuurlijk niet meer de monopolie over linalool, andere etherische oliën hebben de tijd gehad erkend te worden tijdens haar lange afwezigheid. Daarbij onthouden we in het bijzonder Hô-hout en rosalina.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich mentaal ontvluchten
Slow cosmétique
Ja