Citronella van Java

Citronella van Java

Ontstekingsremmend, muggenwerend, verzachtend, met een heerlijk aroma ... om te gebruiken op het lichaam maar ook in de keuken en voor huishoudelijke taakjes!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
  • Latijnse benaming: Cymbopogon winterianus
  • Etherische olie verkregen door distillatie van het uitstekende gedeelte van de plant
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Onder de citronella's, beschikt deze variëteit uit Indonesië over het hoogste moleculegehalte, aangezien we er zonder verrassing citronnellal, maar ook monoterpenolen, vooral geraniol en citronellol, esters, sesquiterpenen en een vleugje fenol (ester) vinden. 

De etherische olie van citronella uit Java oefent ter hoogte van de gewrichten een anti-inflammatoire werking uit. Op dit vlak kan ze de etherische olie van citroen eucalyptus vervangen. Ze is antibacterieel en antifungisch. Ze is natuurlijk dè muggenverdrijver bij uitstek. Na de steek, verzacht ze de beten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het accent van citronella is sterk aanwezig maar de monoterpenolen brengen hun kracht. De geraniol brengt in het bijzonder haar karakteristieke toets van roos. Deze citronella van Java is alles behalve monotoon. Men apprecieert haar antidepressieve krachten, zowel op emotioneel als of fysiek vlak: een vleugje eugenol (kruidnagel dus) is zowel discreet als doeltreffend.

Een uitstekend product om te verdampen, niet alleen als insectenverdrijver, maar ook als antiseptisch en zuiverend middel. Deze etherische olie kan ook overwogen worden in de huishoudelijke (wasmachine…) of culinaire branche.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
De openheid naar anderen begunstigen,  Zijn emoties uitdrukken
Slow cosmétique
Ja