Engelwortel

Engelwortel

Etherische olie van bio Engelwortel is een zeldzame essentiële olie die de angstige geest ontspant, de eetlust bevordert en een maag met streken kalmeert.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
  • Latijnse benaming: Angelica archangelica
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de wortels
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze mooie en grote schermbloemige van Noord-Europa waardeert onopvallend licht en vochtige grond. De wortel van de "engelwortel" werd in de vorige eeuwen beschouwd als een absoluut wondermiddel, een beetje zoals het evenbeeld van die andere wortel uit Azië: de ginseng. Haar etherische olie bestaat uit monoterpenen, esters en coumarines.

De meeste schermbloemigen produceren etherische oliën met digestieve "tropisme" (zijn actief op dit niveau). Engelwortel is dus eupeptisch (vergemakkelijkt de spijsvertering) en carminatief. Ze strijdt tegen buikkrampen. Daar het een antistollingsmiddel en een emmenagoog is, vergemakkelijkt ze de bloedsomloop. Ze is anxiolytisch en bestrijdt de nerveuze vermoeidheid. Bij een regelmatiger gebruik of hogere doses, wordt ze duidelijk sedatiever. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Een balsemachtig aroma, aanhoudend, licht gepeperd en muskaatachtig. De diepe tonaliteit die kenmerkend is voor een wortel, met originele nuances van aarde en water. Deze etherische olie wordt gebruikt om te strijden tegen de nerveuze zwakte, de angst gekoppeld aan het lichaam, gebrek aan doorzettingsvermogen, de moeilijkheid om een keuze te maken... Ze harmoniseert en vergroot de ademhaling en is daarom een mogelijke partner voor yoga en meditatie sessies.

Een middeleeuwse "klassieker" die terugkomt via de aromatherapie. Haar aroma blijft trouw aan haar reputatie. Een beetje duur, maar het is gemaakt om met mate te gebruiken. De aromatische zalving wordt hier volledig aangegeven, zoals men doet met een parfum. Wij appreciëren enorm de zuiverheid van onze oorsprong uit de Auvergne: vochtige grond en gebergte bieden haar een ideaal kader.

Ook terug te vinden op p. 217 en 218 van het (niet vertaalde) boek "Aromathérapie corps et âme" van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de Ecole d'Aromathérapie Appliquée.

Bio
Ja
Emotionele impact
Beschikbaar zijn voor meditatie, voor de spirituele openheid,  Een zwakke wil bestrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
buikpijn,  moeilijke spijsvertering,  nervositeit en irritatie,  overgevoeligheid en emotioneel,  relax,  slaap,  stress