Tea Tree - Afrika

Tea Tree - Afrika

Deze zeer zuiverende en balancerende essentiële olie is de ideale partner voor de huid met onvolkomenheden. De deugden zijn talrijk en het heeft de reputatie de natuurlijke afweer van het lichaam zachtjes te stimuleren. Het heeft dezelfde eigenschappen als zijn Australische tegenhanger, zeldzaam en duur vanwege de droogte dit jaar. De geur is iets minder fijn, maar de prijs is zachter.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio Tea tree uit Afrika is krachtig antibacterieel, ontsmettend en zuiverend. Het is de bondgenoot van de probleemhuid. Ze is ook gekend om het natuurlijke afweersysteem te stimuleren. Ze heeft dezelfde eigenschappen als de Australische variant, die zeldzaam en duur geworden is door de droogte dit jaar, met een zachtere prijs en een minder fijne geur.

Haar natuurlijk biotoop ligt in de regio van Nieuw-Zuid-Wales in Australië. De aboriginal traditie heeft haar krachten als helende boom onthult. De soort heeft zich goed aangepast in het oosten van Zuid-Afrika en produceert een etherische olie die op alle vlak identiek is aan haar gelijke uit Australië. Haar werking komt grotendeels van haar monoterpenen: vooral terpineen-4-ol en alfa-terpineol. 

Deze etherische olie van bio tea tree uit Afrika biedt u een zachter geprijsd alternatief voor de Australische tea tree, die zeldzaam en duur is door grote droogtes in Australië. Het enige verschil is de geur, die sterker is en meer 'bruut' dan de Australische etherische olie.

De etherische olie van tea tree verdient goed haar titel van «panaceae», zo talrijk zijn haar toepassingen. Ze stimuleert het immuunsysteem, is breedwerkend antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Zeer goed getolereerd door de huid en door haar slijmvliezen. Ze is de onmisbare basis voor verschillende cosmetische producten. Haar rol, in deze context, beperkt zich niet tot het zuiveren van de huid en de slijmvliezen: haar werking op het terrein staat toe diens talrijke functionele storingen blijvend te genezen. Kan tevens de huid beschermen voorafgaand aan radiotherapie. Ze verdrijft en verwijdert een groot aantal insecten en parasieten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Ze is nauw verbonden aan de concrete aspecten van het bestaan. Ze herstelt het evenwicht, geeft een goede basis, verdrijft de mentale verwarring en bestrijdt de zenuwuitputting. Eén van zovele mogelijkheden om de dag goed te beginnen: 4 à 5 druppels in uw neutrale dosis douchegel. Dit recept, klaar voor gebruik, bestaat eveneens onder het merk CMD.

Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja