Cade

Cade

De etherische olie van bio Cade herstelt het evenwicht bij vet haar, met roos of irritatie. Brengt glans aan dof en vermoeid haar. Haar decongestieve eigenschappen maken er ook een goed ingrediënt van voor natuurlijke verzorging tegen cellulitis. Tot slot is het kalmerende houtachtig aroma goed om angsten te verzachten, de innerlijke veiligheid en onafhankelijkheid te stimuleren.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Cipresfamilie (Cupressaceae)
  • Latijnse benamingJuniperus oxycedrus L.
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de twijgen
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: controle BE1 BE-BIO-01

  • sesquiterpenen: tot 70 % (waaronder delta-cadineen, alpha en bèta-caryophylleen)
  • sesquiterpenolen: tot 10 % (épi-cubénol)
  • volgens de productie-eenheden: sporen van fenolen

Deze struik is courant in het Middellandse-Zeegebied. Maakt deel uit van de begroeiing van de bossen en houdt van arme, kalkhoudende en zure grond. De etherische olie waarover het hier gaat is verkregen door distillatie van het hout; de naalden en de bessen worden niet gedistilleerd. Dit opmerkelijke houtkarakter impacteert het aroma en verklaart de aanwezigheid van eerder zware molecules zoals sesquiterpenen en sesquiterpenolen.

Om van de kwaliteiten van deze etherische olie te genieten zonder risico op irritatie, kan u de olie best voldoende verdunnen. Een concentratie van 1 à 5 % in een plantaardige olie of elke andere hulpstof geschikt voor dit gebruik, zoals een neutrale shampoo of een rassoul-pasta, lijkt ons optimaal. De etherische olie van Cade is actief herbalancerend voor de geïrriteerde hoofdhuid en de vette hoofdhuid met neiging tot roos (schilfertjes). Cade geeft ook glans en kracht aan vermoeide en doffe haren.

Etherisch olie van Cade, alleen of in synergie, wordt algemeen gebruikt om het evenwicht te herstellen van de huid die gevoelig is aan dermatoses van allerlei aard. Ze wordt overwogen in geval van psoriasis of parasitoses.

Voegen we daar nog de kwaliteit van veneuze en lymfatische ontstopping aan toe, dankzij de sesquiterpenolen, maakt dat de essentiële olie van Cade in aanmerking komt om vochtophoping en cellulitis te doen afnemen

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De etherische olie van Cade heeft een typische houtgeur en lijkt hierdoor op de olie van Atlasceder. Hout, dankzij de dominante sesquiterpenen, zorgt voor verzachting, leren loslaten: een duidelijke angstremmende werking. De kracht van Cade, haar verwantschap met de aarde, voedt de innerlijke veiligheid en onafhankelijkheid.

  • inhalatie aan het flesje of met een zakinhalator
  • ultrasonische verdamping
  • aangebracht op de huid met een massageolie met 1 à 3 % concentraat van etherische olie

Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja