FERMETURE DU 12 AU 15 AOÛT INCLUS - Il ne sera pas possible de récupérer vos retraits ce 12 et ce 15/08

Hoe etherische oliën verstuiven?

Hoe etherische oliën verstuiven?

Verstuiving of verdamping is een van de beste manieren om te genieten van de voordelen van etherische oliën. Op een biochemische manier verspreiden de etherische oliën zich in het organisme via de ademhaling en werken zo op ons immuunsysteem, ons algemene welzijn, ons ademhalingscomfort. Via de reukzin werkt het ook op ons emotioneel en psychologisch welzijn. Tot slot werkt het verstuiven van sommige etherische oliën ook heel doeltreffend om de binnenlucht te zuiveren en te voorkomen dat microben zich verspreiden, bijvoorbeeld bij winterepidemies.

Hoe etherische oliën verstuiven?

Om etherische oliën te verstuiven, gebruiken we een drager. Een aromaverstuiver, een vernevelaar, een verstuiver voor de wagen, een geurolieverspreider, er bestaat een grote waaier! Vooraleer uw keuze te maken, verkies altijd een koudeverstuiver, zodat de eigenschappen van de etherische oliën niet verstoord worden.

De expert: de aromaverstuiver

Om op de beste manier te genieten van de heilzame werking van etherische oliën verstuift u met de aromaverstuiver. Via het Venturi-systeem wordt er een nevel van aromatische moleculen verspreid, zonder te verhitten. De concentratie die zo in de lucht gaat is de meest effectieve voor grote ruimtes.

Daarnaast bestaan er ook kleinere verstuivers/verdampers voor in de bureau of in de wagen, om ook daar van fijne geuren te genieten!

Welke etherische oliën verstuiven?

Geef altijd de voorkeur aan biologische etherische oliën in aromatherapie.

Etherische oliën met citrus:

Breng de zon in huis met etherische olie van zoete sinaasappel, rode mandarijn, pompelmoes, citroen, limoen, bergamot. Met hun fruitig en pittig aroma verjagen zij de alledaagse zorgen en zuiveren ze de lucht, met name de etherische oliën van citroen en pompelmoes, met een belangrijke antiseptische werking.

Etherische oliën van naaldbomen, de berglucht:

Ze brengen verticaliteit en zuurstof: etherische olie van grove den, balsemspar, zeeden, Siberische zilverspar, zwarte spar. Met aroma's van naaldhout en bossen verbeteren ze de ademhaling en helpen ons terug "recht" bij vermoeidheid. Heerlijk om te verstuiven in de winter!

De must-haves bij winterkwaaltjes:

Etherische olie van ravintsara, niaouli, saro, tea tree, eucalyptus radiata, eucalyptus smithii, eucalyptus globulus, cineol rozemarijn: essentiële oliën met intense aroma's die de immuniteit ondersteunen, vechten tegen wintervirussen, de atmosfeer in de ruimtes zuiveren en de ademhaling stimuleren.

Verwarmende aroma's die uitnodigen tot gezelligheid en loslaten:

Dankzij hun hout- of bloemenaroma's werken deze geuren bevrijdend voor angsten en roepen gezelligheid op: etherische olie van Ylang-ylang, kaneel, patchouli, gember, Shiu-hout. Omdat ze zeer aromatisch zijn gebruiken we ze verdund in zachtere etherische oliën, zoals zoete sinaasappel bijvoorbeeld!

De anti-stress etherische oliën:

Deze etherische oliën met verfijnde en aangename geuren zijn ideaal om te ruiken en bestrijden stress, angst en nervositeit: etherische olie van fijne lavendel, citroenlitsea, bittere sinaasappel, lemongrass, rhododendron, marjolein. Alle essentiële oliën van bio citrusvruchten hierboven opgenoemd zijn ook onmisbaar om stress te bestrijden.

Hoe verstuiven?

Giet enkele druppels etherische olie in uw aromaverstuiver en verstuif gedurende maximum 15 minuten, 3 keer per dag (lees goed de voorzorgsmaatregelen onderaan dit dossier).

Enkele ideeën van samenstellingen om te verstuiven:

De aangegeven hoeveelheden zijn voor één verdamping.

Bij verkoudheden en verstopte neus:

 • Tea tree bio etherische olie - 6 druppels
 • Ravintsara bio etherische olie - 8 druppels
 • Eucalyptus radiata bio etherische olie - 4 druppels

Voor een goede nachtrust:

 • Mandarijn bio etherische olie - 8 druppels
 • Zoete sinaasappel bio etherische olie - 8 druppels
 • Fijne lavendel of Roomse kamille bio etherische olie - 4 druppels

Zuiverend in de winter:

 • Tea tree bio etherische olie - 4 druppels
 • Ravintsara bio etherische olie - 6 druppels
 • Pompelmoes bio etherische olie of Citroen bio etherische olie - 10 druppels

Heilzaam voor meditatie en loslaten:

 • Rhododendron bio etherische olie - 8 druppels
 • Lemongrass bio etherische olie - 3 druppels

Voor een helder hoofd en bij hoofdpijn:

 • Pompelmoes bio etherische olie - 7 druppels
 • Ravintsara bio etherische olie - 3 druppels
 • Petit grain bio etherische olie - 5 druppels

Hoe uw aromastuiver reinigen?

Neem regelmatig de tijd om uw aromaverstuiver te reinigen zodat u blijvend kan genieten van de voordelen van de etherische oliën die u verdampt. Zo houdt u uw toestel ook in goede staat. We adviseren om uw verstuiver om de 14 dagen te reinigen door een halve centimeter reinigingsproduct/dissolvant voor vernevelaar in het glas te gieten en zet uw toestel dan 10 minuten aan met een raam open. Deze mengeling is zonder gevaar en met een aangename lavendelgeur. Schakel het apparaat vervolgens uit, bedek het glas met uw duim, schud enkele seconden en giet de rest van het product weg.

Voorzorgsmaatregelen: 

- verstuif nooit etherische oliën in bijzijn van kinderen onder de 3 jaar

- respecteer altijd de voorzorgsmaatregelen van de etherische oliën die u verstuift

- verstuif geen etherische oliën in bijzijn van huisdieren

- verstuif niet meer dan 20 min. ononderbroken, maximum 3 keer per dag

- plaats uw neus of uw ogen niet net boven de verstuiver

- laat de verstuiver niet werken terwijl u slaapt, verstuif de oliën in de slaapkamer 30 minuten voor u gaat slapen

- opgelet bij verstuiving in bijzijn van gevoelige personen (astma, allergie, epilepsie, oudere personen), let erop dat de etherische oliën geen risico voor hen vormen bij verstuiving

Onze selectie