Het zomertasje met essentiële oliën

Het zomertasje met essentiële oliën

Welke essentiële oliën neemt u best mee op vakantie? Om licht te reizen is hier onze veelzijdige en eenvoudige aromaselectie, geschikt voor elke situatie. 

Essentiële olie van spijklavendel

Een echt veelzijdige essentiële olie die zonnebrand verzacht, insecten- en zeedierenbeten kalmeert, en kleine puistjes zuivert.

Te gebruiken:

/ puur op kleine puistjes 

/ verdund in een calendulamaceraat om zonnebrand en huidirritatie te kalmeren. Max. 2% van de totale hoeveelheid van de bereiding.

Essentiële olie van helichrysum (strobloem)

Om blauwe plekken, builen en kleine hematomen te verlichten, werkt verkwikkend voor zware benen en herstelt de beschadigde huid. 

Te gebruiken:

/ puur op blauwe plekken en builen, 1 à 2 druppels masseren op de zone om te laten inwerken

/ verdund in een plantaardige olie om de huid te vernieuwen of te masseren op zware benen. Max. 2% van de totale bereiding.

Onze synergie "Arômes de légèreté" ("aroma's van lichtheid")

Om spijsverteringsproblemen op reis, misselijkheid en maagpijn en zelfs een zonneslag doeltreffend te verzachten. Een frisse en digestieve synergie van basilicum, pepermunt, rozemarijn verbenon, jeneverbes, kardemom, dille en koriander.

Te gebruiken:

/ puur masseren op de buik, 6 druppels, 3 keer per dag

Essentiële olie van pepermunt

Pepermunt is tonisch en verfrissend, kalmeert hoofdpijn, verlicht reisziekte en verzacht kleine jeuk. Geeft energie, verheldert de geest en verdrijft gevoelens van vermoeidheid.

Te gebruiken:

/ puur, 1 druppel op de slapen, om hoofdpijn te kalmeren

/ in een inhalator stick om reisziekte en misselijkheid te verlichten

/ verdund in een klein eerste-hulp-rollerflesje om kleine irritaties en jeuk te verzachten: 5 druppels voor 10 ml plantaardige olie.

Massageolie "La souplesse du félin" ("zo lenig als een kat")

Voor spiercomfort na een wandeltocht of een sportieve inspanning, bevordert het herstel door de spieren en gewrichten te masseren. Een synergie van essentiële oliën waaronder pepermunt, wintergreen, lavandin super, in een oliemaceraat van arnica en sint-janskruid.

Te gebruiken:

/ Pijnlijke gewrichten en spieren masseren voor de inspanning om ze voor te bereiden en op te warmen, en na de inspanning om krampen en spierpijn te kalmeren en beter te recupereren.

Onze selectie

U zult ook

Al onze artikelen