Uw huid verfrissen en hydrateren in de zomer

Uw huid verfrissen en hydrateren in de zomer

Welke plantaardige verzorging gebruikt u best voor uw huid wanneer het heel warm is, of zelfs in geval van hittegolf?

Hydrolaat van pepermunt, aloë vera gel, hydraterende verzorging met hyaluronzuur en een synergie voor zware benen ... ontdek enkele tips om de voordelen van planten te benutten deze zomer.

De natuurlijke hydratatie van de huid behouden

U vindt een link naar de vermelde producten onderaan deze pagina.

Voor het gelaat kiest u voor een vochtherstellend duo : bio aloë vera gel en onze basis gezichtscrème. Om het hydraterend effect van uw verzorging te versterken voegt u hyaluronzuur van plantaardige oorsprong toe, te doseren tussen 0,1 en 0,5% van het totale gewicht.

Tip: breng 1 keer per week een hydraterend masker aan op basis van aloë vera gel, hyaluronzuur en hydrolaat van Roos.

Voor het lichaam gebruikt u onze neutrale bodymilk net na het douchen, op de nog licht vochtige huid, om een krokodillenhuid te vermijden.

Vergeet niet om heel de dag door water te drinken!

Zich verfrissen met hydrolaten

Hydrolaten zijn een bad van plantaardige verfrissing en dus heel aangenaam in de zomer. Het meest verfrissend is het hydrolaat van pepermunt, te verstuiven op het gezicht en het lichaam op eender welk moment van de dag. U kan ook een spray gebruiken van hydrolaat van geranium, lavendel, cassis, echte kamille of korenbloem, dat u bewaart in de koelkast voor een extra fris effect.

Lichte benen

Om het gevoel van zware benen te verlichten bij hevige warmte, brengt u onze massageolie "Sang pur Sang" aan vanaf de voeten omhoog naar de benen. De synergie van etherische oliën (jeneverbes, cipres, pepermunt, pompelmoes en mastiekboom) versterkt de bloedsomloop en brengt verfrissing en kracht over het hele lichaam. In geval van zwangerschap verkiest u een mengeling van plantaardige macadamia- en calophyllumolie, zonder etherische oliën.

Het huis afkoelen bij hittegolf

In geval van hevige warmte of hittegolf, om de kamers binnenshuis te verkoelen, laat u de was binnen drogen en verstuift u het hydrolaat van pepermunt op de was voor een verkoelend effect.

Onze selectie

U zult ook

Al onze artikelen