Het haar en de zon

Het haar en de zon

Wij delen met u onze favoriete tips en ingrediënten voor een mooie bos manen gedurende de zomer.

Zeewater, zand, wind, chloor uit zwembaden en vooral UV-stralen, het haar staat in de zomer zwaar onder druk. En onze kleine natuurlijke routines om te voorkomen dat uw haar er in september uitziet als stro ;-)!

1. Voeden & beschermen

Om uw haar te beschermen tegen de zon, het te voeden en de punten te herstellen smeert u het haar in met beschermende plantaardige oliën..

Het juiste om te doen:

Vóór elke langdurige blootstelling en vóór elke zwembeurt, een beetje olie op de lengten en uiteinden aanbrengen. Na het zwemmen in zee of in het zwembad spoelt u uw haar uit met schoon water, droogt u het af en smeert u het weer in met olie.

Onze favorieten:

2. Beschadigd haar herstellen

Om gespleten haarpunten te voorkomen, de natuurlijke kleur te behouden en beschadigde haarpunten te regenereren, kunt u plantaardige boters gebruiken. Rijk, zeer voedend en herstellend, ze zijn een complete verzorging voor uw lengten en uiteinden.

Het juiste om te doen:

Als je haar erg droog en beschadigd is, smeer dan voor het wassen de punten en de lengten in met een klontje plantaardige boter. 20 minuten tot een nacht laten inwerken en dan afspoelen!

Onze favorieten

3. Het haar hydrateren

Om haarbreuk te voorkomen, geeft u uw haar een extra dosis vocht. Uitgedroogd haar is te herkennen aan het uiterlijk: dof, schuimend, met een textuur die "knispert" onder de vingers.

Het juiste om te doen:

Neem een dotje aloë vera gel of basiscrème in de palm van uw hand, wrijf uw handpalmen tegen elkaar, kantel uw hoofd naar beneden en ga met uw handen door uw haar. Dit geeft een "terug van het strand" look met prachtige golven! Als u uw haar liever steil houdt, brengt u het gewoon aan op de punten.

Onze favorieten:

Tip:

Breng eerst de olie aan en daarna de hydraterende verzorging!

4. Glans!

Om je haar weer te laten glanzen, kan u essentiële oliën overwegen die uw haar verstevigen en doen glanzen.

Het juiste om te doen:

Voeg een druppel essentiële olie toe aan uw shampoo, olie of hydraterende verzorging

Onze favorieten:

5. Mooie krullen!

Om krullen te definiëren en kroes te beperken, kunt u het duo broccoli-olie en aloë vera gel gebruiken.

Het juiste om te doen:

Smeer je krullen na het douchen in met een mengsel van aloë vera gel en broccoli-olie.

Onze favorieten voor krullen:

Onze selectie

U zult ook

Al onze artikelen