• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Plantaardige oliën

  Kokos bio vierge plantaardige olie

  3 Reviews

  Bio vierge kokosolie behandelt de droge, rijpe en minder elastische huid. Deze plantaardige olie werkt preventief tegen barstjes en kloven. Ze hydrateert en verzacht en is een goede aftersun.  Ook gebruikt als masker voor de shampoo, herstructureert ze het haar en strijkt het glad, kokosolie zorgt voor glanzend haar. Een must-have ingrediënt voor uw home made natuurlijke cosmetica!

  Meer lezen

  € 5,61

  En Stock

  Cocos nucifera

  Plantaardige olie van de eerste koude persing, afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-Be.

  Oorsprong: Filippijnen 

  Gebruikt deel: Kern 

  Vegan


  De vierge kokosolie werd geëxtraheerd door persing van verse kokosnoten. Haar zeer aangename en fruitige geur is het bewijs dat het niet over de kopra olie gaat met eerder ranzige nuances. Deze laatste is verkregen vanaf gedroogde kokosnoten. Kokosolie heeft een melkachtig uiterlijk. Ze heeft de neiging vrij snel te stollen maar het volstaat het flesjes tussen de handen te houden om terug haar vloeibare consistentie te verkrijgen.
  Haar essentiële vetzuren, vooral laurinezuur, en haar vitaminen A en E maken van haar een schat aan heilzame werkingen voor de huid en de haren.
  Ze behandelt de droge, rijpe en minder elastische huid. Ze werkt preventief tegen barstjes en kloven. Ze hydrateert en verzacht en is een goede aftersun.    
  Ze herstructureert het haar en strijkt het glad: studies tonen aan dat ze zelfs in de kern van het haar kan doordringen. Ze is geschikt voor fijn en dof haar en haren met gespleten punten. Ze is eveneens specifiek geschikt voor krullend en kroezig haar. Men kan het natuurlijk gebruiken: als masker vòòr een shampoo of, gematigd en door haar goed op de twee handpalmen te verdelen, na de shampoo. 
  Door haar krachten en haar aroma, wordt kokosolie overwogen als ingrediënt van de oliefase voor alle cosmetische crèmes.

  Snelle recepten

  Ziehier een recept voor een peeling op basis van suiker: Zacht, exfoliërend, voedend en maakt de huid zijdezacht na gebruik:
  een tas met bruine suiker
  1/2 tas jojobaolie gearomatiseerd met vanille (1 à 2 druppels lipofiele oleohars)
  1 soeplepel kokosolie
  1/2 koffielepel vitamine E
  een tiental druppels etherische olie van lavendel
  Gebruik bij het douchen een handje van deze peeling. Breng de mengeling voorzichtig aan op de huid en spoel het bij voorkeur af met warm water. Dit recept is eveneens geschikt voor het gezicht.

  Styling gel: Voeg 1/4 vierge kokosolie toe aan 3/4 aloë vera gel. Voeg geleidelijk alles al roerend toe, tot een crèmeachtige gel verkregen wordt.

  Als repellent tegen parasieten, ziehier een voorstelling van een anti-luizen masker, voor een volume van 10 ml: 4 druppels etherische olie van lavandin super, 4 druppels etherische olie van tea tree, 2 druppels etherische olie van kruidnagel, 3 ml neemolie en 6,5 ml kokosolie. Breng enkele uren aan en ga vervolgens met een fijne kam door de haren. Herhaal regelmatig indien nodig tot de neten verdwenen zijn.

  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  normale huid
  rijpe huid
  Gezicht
  droogheid
  gevoeligheden
  uitdroging
  Haar
  voeden en sublimeren
  Lichaam
  droogheid
  irritaties
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HVCONUB100

  Recept

  Solide shampoo met witte klei voor normaal haar