Natuurlijke oplossingen voor acne bij volwassenen

Natuurlijke oplossingen voor acne bij volwassenen

Acne komt niet alleen bij tieners voor. Meer en meer volwassenen krijgen langdurige vormen van acne, vaak gelinkt aan een hormonale disbalans, een hoog stressniveau, spijsverteringsproblemen of een mengeling van deze factoren.

Om volwassenen acne te behandelen vergeet u best bijtende middelen, u heeft zachtheid nodig!

Om zijn evenwicht terug te vinden moet uw huid eerst en vooral gekalmeerd worden. We mikken dus op een routine die ontstekingsremmende en zuiverende ingrediënten combineert.
Het doel: de opperhuid reinigen en onzuiverheden voorkomen en verminderen, de heling bevorderen en een regenererende werking hebben om de jeugdigheid van de huid te behouden.

De producten die we vermelden vindt u onderaan deze pagina.

De goede natuurlijke routine om van volwassen acne af te komen:

's Morgens

Reinig uw huid gewoonweg met een hydrolaat: roos, roomse kamille, fijne lavendel en in geval van grote crisis: rozemarijn-verbenon. 

Breng afwisselend jojobaolie en rozenbottelolie aan.
Andere bevriende oliën: hazelnoot, framboos, hennep. Ook hier geven we de voorkeur aan niet-comedogene oliën met een evenwichtige en herstellende werking.

Breng een druppel essentiële olie van spijklavendel aan op uw puistjes.
Andere bevriende essentiële oliën: geranium rosat, sevillalavendel, rozemarijn-verbenon. Deze oliën hebben zowel een zuiverende, helende als regenererende werking.

U kunt ook 10 druppels van een van bovenstaande essentiële oliën toevoegen aan 30 ml van uw gebruikelijke plantaardige olie.

 

In geval van huidcrisis

Bij een grote crisis, gebruikt u de zuiverende balsemvloeistof "peau nette" of voegt u een mengeling van essentiële oliën van tea tree, roomse kamille, geranium rosat en citroen zonder furocoumarines toe aan uw gebruikelijke plantaardige olie. De juiste dosering: 10 à 15 druppels in totaal voor 30 ml plantaardige olie.

's Avonds

Verwijder make-up met hazelnootolie of jojobaolie en reinig uw huid met onze universele reinigende huidverzorging. Breng vervolgens een hydrolaat aan en dan uw gebruikelijke olie als nachtverzorging. 

1 keer per week

Maak een zacht masker op basis van groene of witte klei of rhassoul. 

Het basisrecept:

  • 3 eetl. klei, 3 eetl. hydrolaat of water 
  • Je kan 1 theelepel plantaardige olie toevoegen (zwarte komijn, hazelnoot of jojoba bv.) en 1 druppel essentiële olie naar keuze.
  • Breng het masker aan het op gezicht, laat 5 minuten rusten en spoel af. 

De aanbeveling van ons team 

Als u tegelijkertijd de jeugdigheid van uw huid wil behouden én uw puistjes wil behandelen: gebruik de zuiverende balsemvloeistof "peau nette" op de zones met acne en de regenererende balsemvloeistof op de zones die gevoelig zijn voor rimpels, minder voor acne. Het is een winnende combinatie, getest en gevalideerd door meerderen onder ons!

Extra tips

/ Bescherm uw huid altijd in de zomer met een hoed of een biologische zonnecrème 
/ Drink voldoende water, minstends 1 à 1,5 L per dag om uw huid gehydrateerd te houden. Deze eenvoudige regel is echt een sleutel voor een mooie huid. 
/ Raadpleeg uw favoriete natuurdokter voor een consult over de schoonheid van de huid, dat kan helpen in geval van hormonale disbalans of verteringsproblemen die invloed hebben op de opperhuid. 
/ Slaap goed en vermijd schermen 's avonds! Neem adempauzes doorheen de dag om het stresshormoon te doen dalen, dat een impact heeft op de ontstekingstoestand van de huid.
/ Beweeg of doe aan sport om toxines te elimineren en het hele lichaam van zuurstof te voorzien. 
/ Ontsmet uw gsm regelmatig, die vaak in contact is met de huid. 

Zachtheid & geduld!

Zorg goed voor uzelf!

Onze selectie

U zult ook

Al onze artikelen