Natuurlijke oplossingen tegen acne

Natuurlijke oplossingen tegen acne

Jeugdpuistjes, hormonale acne, acne door stress, vervuiling of een ongeschikt dieet ... acne stopt helaas niet op het einde van de adolescentie en komt meer een meer bij volwassenen voor. Hoewel het belangrijk is om de oorsprong te definiëren om het goed te kunnen behandelen, is het ook noodzakelijk om een natuurlijke routine op te zetten die aangepast, zacht en effectief is, gedurende enkele maanden te volgen om resultaat te zien.  Met de juiste ingrediënten, zachtheid en aandacht voor uw levensstijl is het mogelijk om een schone en gezonde huid terug te krijgen. Volg de gids om terug te stralen!

Stap 1: Een goede reiniging van de huid, de "dubbel-reiniging"

Start met het verwijderen van make-up met een plantaardige olie van jojoba, abrikoos of avocado door zachtjes te masseren om de onzuiverheden weg te nemen. Spoel met water. Reinig uw huid een tweede keer mee een superzachte reiniger. Voor jeudpuistjes kan u zuiverende essentiële oliën toevoegen aan deze mengeling (manuka, tea tree, spijklavendel). 

Stap 2: Een zuiverend hydrolaat 

's Morgens reinigt u uw huid met een beetje hydrolaat dat u verstuift op een katoenen doekje. Uw huid heeft geen grondige reiniging nodig als u de "dubbel-reiniging" 's avonds heeft gedaan. 

's Avonds, na de "dubbel-reiniging", verstuift u een beetje hydrolaat op uw gezicht, laat 1 minuut inwerken en droog de rest af met een propere handdoek alvorens uw nachtverzorging aan te brengen. 

Onze favoriete hydrolaten tegen acne: laurier, lavendel, bergbonenkruid, rozemarijn-verbenon, roos 

Absolute nummer 1: hydrolaat van roomse kamille die zowel de huid als de emoties kalmeert (emoties die via acne geuit worden!) 

Stap 3: Een plantaardige olie voor een evenwichtige, zuivere huid

's Morgens en 's avonds brengt u een plantaardige olie aan om de huid te reguleren en te zuiveren. 

De beste plantaardige oliën voor de onzuivere huid: zwarte komijn (altijd verdund in een andere plantaardige olie), jojoba, hazelnoot. 

Onze nummer 1: rozenbottelolie om de onzuivere huid te helpen helen en het herstel van de huid te bevorderen.  

SOS:

- Maak een rollerflesje met zuiverende essentiële oliën, lokaal aan te brengen op de onzuiverheden. Neem het overal met u mee!

Een eenvoudig recept, meng in een rollerflesje van 10 ml:

  • 7 ml hazelnootolie
  • 3 ml zwarte komijnolie 
  • 5 druppels bio manuka essentiële olie 
  • 10 druppels lavendel essentiële olie 
  • 1 druppel citroen essentie 

De juiste handelingen:

- Bio aloë vera gel aanbrengen als serum of als massage om te hydrateren, te verzachten, te zuiveren. Aarzel niet om dit elke dag onder uw verzorgende olie aan te brengen. 

Het stoombad

Een keer per week (behalve bij couperose) doet u een stoombad om de poriën te openen en de huid in de diepte te reinigen. Doe 2 eetlepels zuiverend hydrolaat in een grote kom warm water en voeg gerust droge planten toe zoals tijm, rozemarijn en bergbonenkruid. 

Het kleimasker

Maak een masker met groene Montmorilloniet klei samen met een beetje komijnolie of hazelnootolie en enkele druppels zuiverende essentiële olie. Laat het masker 5 à 10 minuten op het gezicht, zonder de klei te laten drogen op de huid. Als u een zeer gevoelige of uitgedroogde huid heeft, gebruik dan liever witte of roze klei. 

Regelmaat!

Natuurlijke verzorging heeft effect op langere termijn. Om de huid in de diepte te veranderen, wees regelmatig en volhardend door meerdere maanden de verzorging te doen om een reële verandering van uw huid te zien.

Levensstijl

Bezoek gerust een natuurgeneesheer (naturopaat) of orthomoleculair therapeut om uw 'externe' verzorging te combineren met een 'internet' verzorging om de huid te ontgiften en het natuurlijk hormonaal evenwicht te herstellen. 


Zeker niet doen:

- de huid de hele dag betasten

- puisten uitknijpen

Niet vergeten:

- denk eraan om uw smartphone regelmatig te ontsmetten 

- bij opstoten van acne, wissel regelmatig van handdoeken en kussensloop

Onze selectie