Opgeklopte balsem met kokos en cacao

Opgeklopte balsem met kokos en cacao

Een balsem met de luchtige textuur van een mousse om de huid in de diepte te voeden dankzij de rijkdom aan kariteboter, witte cacaoboter en koksolie. 

baume fouetté coco-cacao

Ingrediënten voor een potje van 120 ml

  • 40 g bio kokosolie 
  • 50 g bio kariteboter
  • 10 g bio witte cacaoboter in korrels 

Bereiding

1- Doe alle ingrediënten in een inox kom en laat ze "au bain-marie" (niet te heet!) smelten. Onze voorkeurstechniek: de inox kom in een grote slakom zetten, water laten koken in de waterkoker tot 80-85°C, tot halverwege de hoogte van de inox kom gieten en zo de olie en boter laten smelten tot u een homogene textuur krijgt. 

2- Zet de bereiding 10 minuten in de diepvries. 

3- Klop uw bereiding met een kleine elektrische klopper op tot u een luchtige mousse krijgt, een beetje zoals slagroom. 

4- Doe uw bereiding in een proper en droog potje. 

Bewaring: bewaar uw bereiding minimum 3 maanden.

Onze selectie