En poursuivant votre navigation sur ce site, vous devez accepter l’utilisation et l'écriture de Cookies sur votre appareil connecté. Ces Cookies (petits fichiers texte) permettent de suivre votre navigation, actualiser votre panier, vous reconnaitre lors de votre prochaine visite et sécuriser votre connexion. Pour en savoir plus et paramétrer les traceurs: http://www.cnil.fr/vos-obligations/sites-web-cookies-et-autres-traceurs/que-dit-la-loi/ close

Opgeklopte balsem met kokos en cacao

Published : 16-10-2020 11:53:37 - Categories : Lichaam , Recepten

Een balsem met de luchtige textuur van een mousse om de huid in de diepte te voeden dankzij de rijkdom aan kariteboter, witte cacaoboter en koksolie. 

baume fouetté coco-cacao

Ingrediënten voor een potje van 120 ml

  • 40 g bio kokosolie 
  • 50 g bio kariteboter
  • 10 g bio witte cacaoboter in korrels 

Bereiding

1- Doe alle ingrediënten in een inox kom en laat ze "au bain-marie" (niet te heet!) smelten. Onze voorkeurstechniek: de inox kom in een grote slakom zetten, water laten koken in de waterkoker tot 80-85°C, tot halverwege de hoogte van de inox kom gieten en zo de olie en boter laten smelten tot u een homogene textuur krijgt. 

2- Zet de bereiding 10 minuten in de diepvries. 

3- Klop uw bereiding met een kleine elektrische klopper op tot u een luchtige mousse krijgt, een beetje zoals slagroom. 

4- Doe uw bereiding in een proper en droog potje. 

Bewaring: bewaar uw bereiding minimum 3 maanden.

Share this content