Schoonheidsroutine van Clotilde

Schoonheidsroutine van Clotilde

Ik heb een gemengde, heel gevoelige en reactieve huid.

's Morgens reinig ik mijn gezicht met een doekje met hydrolaat van roomse kamille. 

Daarna breng ik frambozenolie (mijn favoriet) aan in de lente en de zomer en in de winter gebruik ik de neutrale gezichtscrème verrijkt met essentiële olie van geranium rosat en roomse kamille om de couperose op mijn wangen te kalmeren.

Ik spray een hydrolaat van rozemarijn-verbenon op mijn haar vooraleer ze te kammen om een beetje leven te geven aan mijn golvend haar.

Ik gebruik een zelfgemaakte deodorant op basis van hydrolaat van hamamelis, aloë vera gel, natriumbicarbonaat en essentiële olie van patchouli in een roll-on.

Mijn zachte avond zorg

's Avonds reinig ik mijn gezicht door het te masseren met Camelina-olie en daarna hydrolaat van Oranjebloesem. Soms maak ik een mengeling voor mijn couperose op basis van macadamia- en calophyllumolie, cipres, helichrysum, mastiekboom en katrafay.

Om opkomende puistjes tegen te gaan breng ik gewoon op de betrokken zones een beetje zuiverende balsemvloeistof "peau nette" aan voor het slapengaan. 

De kleine pleziertjes

Zo nu en dan maak ik graag een gezichtsmasker met roze klei, de enige waarop mijn huid niet reageert en die echt verzacht. Ik maak het masker vaak klaar met hydrolaat van Oranjebloesem.

In de zomer is hydrolaat van pepermunt mijn geheime wapen, het enige dat mijn zware benen echt verlichting biedt.

Clotilde is herboriste, ze werkt op verschillende projecten bij Bioflore, van communicatie tot in de tuinen! Zij maakt ook de mooie foto's van ons universum.

Onze selectie

U zult ook

Al onze artikelen