• Bio

  Essentiële oliën

  Laricio den bio

  € 9,05

  En Stock

  Dennenfamilie (Pinaceae)
  Latijnse benaming: Pinus nigra ssp. laricio var. corsicana
  Etherische olie verkregen door distillatie van twijgen (naalden en een beetje hout)
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door BE-BIO-01

  Voornaamste bestanddelen:
  monoterpenen 50 %
  sesquiterpenen 15 %
  verschillende esters (vooral linalyle acetaat) 15 %
  monoterpenolen (linalool, alfa-terpineol) 5 %
  Ethers (carvacrol methyl ether) 2 %

  Voorstelling
  Deze zeer mooie variëteit van Corsicaanse den wordt beschouwd als een ondersoort van de zwarte den. Bepaalde individuen kunnen 900 à 1000 jaar oud zijn. De boom biedt één van de meest rotvrije houtsoorten aan. Men distilleert zijn twijgen die door de houthakkers werden verwijderd van de omgehakte bomen. In tegenstelling tot grove den, biedt de laricio den een moleculaire complexiteit waar de monoterpenen geen onmiskenbare meesters zijn. 

  Eigenschappen
  Deze etherische olie is geschikt voor ademhalingsaandoeningen met irritaties- haar zachtheid doet wonderen in dit geval. Ze kan helpen voor personen die proberen te stoppen met roken (Escriva). In dit geval kunnen alle uitwendige gebruiken overwogen worden. Het is in de ruimste zin van het woord een harmoniserend respiratoir, in het bijzonder aan te raden voor personen met astma.
  Als frictie of als massage geeft ze een verwarmd gevoel, ze activeert de bloedcirculatie. Haar bijdrage wordt gewaardeerd door personen met reumatisme. We vinden hier een gemeenschappelijk kenmerk terug met de meeste harsachtigen.
  Zoals de grove den en de zwarte spar geeft ze kracht aan uitgeputte of herstellende personen.
  Toch is ze, vertrouwd paradox bij de harsachtigen, desondanks een goed werkend slaapmiddel wanneer men het gebruikt als verdamping (ultrasonische spray, keramische lampen, ventilator verdamper).
  Ze zal gebruikt worden als prostaat decongestivum, zoals de etherische olie van cipres of mastiekboom.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  De complexiteit van de laricio den voelt men doorheen zijn aroma: een mengeling van vleugjes klassieke harsachtigen, zachte en fruitige toetsen, houtachtige en meer droge toetsen. De laricio den vertoont kenmerken die hem dichterbij bepaalde vertegenwoordigers van de familie van de burseraceae of bedektzadigen brengen: vooral bij die van olibanum en elemi. We citeren even Christian Escriva, grote kenner van het Corsicaanse plantaardig patrimonium: « …af en toe zijn de gedachten opgewonden, op een tijdelijke manier- vervolgens concentreren ze zich, worden ze rustiger, elk idee lijkt nadrukkelijker. Dit gevoel van innerlijke verheffing, afstand nemen ten opzichte van de dagelijkse zorgen, deze verzachting van de gedachten, deze duik in de stilte, bijna buiten de tijd, dit gevoel van innerlijke harmonie, zijn volkomen verrassend en aangenaam...». 

  Ons advies
  De mooie afbeelding hieronder toont ons deze boom in zijn omgeving, de Corsicaanse bergen. Hij kan heel oud worden, hij kan heel groot worden, hij houdt van zonlicht en schuwt geen harde winden. Via zijn essence openbaart hij een karakter dat zowel is gekenmerkt door sterkte, zachtheid en helderheid. Het beeld zelf van een wijze, een stoïcijn.


  Welzijn
  ademhaling
  slaap
  spierpijnen
  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Emotionele impact
  Beschikbaar zijn voor meditatie, voor de spirituele openheid
  Een capaciteit van onthechting ontwikkelen
  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
  Bio
  Ja

  Referentie
  HEPILAB10

  Commentaar

  0 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!