• Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Kopal of Copaiba essentiële olie

  De Copayer is een grote boom uit de regenwouden van de Amazone, waarvan het hout een vloeibare substantie afscheidt, die van oudsher door de Amerindianen wordt gebruikt. Het zou een verdedigingsmiddel zijn tegen ongewenste gastheren (insecten, schimmels...). Deze natuurlijke oleohars, "balsem" genoemd, wordt gedistilleerd tot een essentiële olie met subtiele, harsachtige en houtachtige aroma's.

  Meer lezen

  € 4,09

  En Stock

  Botanische familie van Caesalpiniaceae
  Latijnse benaming: Copaifera martii of Copaifera officinalis
  Etherische olie verkregen door distillatie van aromatische hars (of oleohars)

  Voorstelling
  De aromatherapie kan zich baseren op het voorouderlijke gebruik van de hars van kopal door de Indianen van het Amazonië. Door dezelfde hars te distilleren, bekomt men een etherische olie die voornamelijk is samengesteld uit vrij gevarieerde sesquiterpenen. 

  Eigenschappen*
  Men gebruikt het meestal als synergie via de huid, om allerlei soorten ontstekingen aan de gewrichten, verstuikingen, reumatisme… te behandelen. De etherische olie van kopal kan gebruikt worden in geval van mycosen en huidparasitosen (schurft). Als synergie, zal men haar werking gebruiken op vlak van dermatosen.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  In de aroma vindt men de karakteristieke zachtheid en suaviteit van sesquiterpenen. Deze etherische olie herstelt de vitaliteit van een persoon die tonus mist en emotioneel leeg is. Ze is geschikt voor "roestige" organismes, in de twee betekenissen van het woord.

  Ons advies
  Bepaalde personen reageren beter op deze etherische olie van kopal dan op de meer klassiekere van wintergreen en citroen eucaplyptus. Uitstekende etherische olie voor traumatismes, zowel fysiek als emotioneel, kortom de  "shocktoestanden".

  Welzijn
  plasproblemen
  spierpijnen
  zelfvertrouwen
  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECOOF10

  Commentaar

  0 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!