• -50%
Hélichryse Premium
Hélichryse Premium
Hélichryse Premium
Hélichryse Premium
  • B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Helichrysum Premium Etherische olie - dluo 10/2024

NIEUW - PREMIUM Wij hebben gekozen om u te laten genieten van uitzonderlijke productie-eenheden die een opmerkelijke samenstelling hebben. Het is origineel en PREMIUM dankzij de aanwezigheid van meer dan 9% italdiones, voor een antihematome werking die nog sneller en doeltreffender is!

Meer lezen

€ 20,05

€ 40,09

Op voorraad

Samengesteldbloemigen (Asteraceae)
Latijnse benaming: Helichrysum italicum
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De plantkundigen stellen de samengesteldbloemigen voor als één van de meest geëvolueerde families van het plantenrijk. Hun etherische olie bevestigt dit! Deze plant met gele bloemen bevindt zich in bepaalde bevoorrechte plaatsen van het Middellandse Zeegebied: Corsica, Sardinië maar ook in de Balkan. Ze bestaat uit esters, dionen (moleculen verwant met de ketonen), sesquiterpenen, monoterpenen, oxides,... 

Alle helichrysums lijken niet op elkaar. Naargelang de oorsprong en de jaren kan het diones, dat aan de oorsprong ligt van de antihematome eigenschappen van de etherische olie van helichrysum, heel verschillend zijn en het verwachte effect kan sneller of minder snel zijn...

Wij stellen u voor het certificaat van deze uitzonderlijke productie-eenheid te ontdekken dat gedownload kan worden onderaan deze pagina.


Eigenschappen*
De eigenschap die haar van de anderen onderscheidt: de etherische olie van helichrysum maakt het bloed vloeibaar en is een antistollingsmiddel. Ze is opmerkelijk doeltreffend op hematomen ("blauwe plekken") zelfs wanneer ze oud of inwendig zijn. In alle behandelingen van spataders en zware benen zit helichrysum in de samenstelling. Hetzelfde geldt bij alle behandelingen van couperose. Door haar hoog estergehalte is het helichrysum eveneens antispasmodisch.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
'Het aroma dat vrij komt uit het helichrysum is zacht, sterk en intens. De etherische olie van helichrysum heeft een intens psychologisch vermogen, in staat de intuïtie, de verbeelding, de creativiteit te stimuleren, inspirator van dromen en illusies. Ze is versterkend en luchtig- men kan zeggen dat ze eveneens de "blauwe plekken van de ziel" verzacht. Ze is zeker "onsterfelijk" ondanks haar broze verschijning. 

Ons advies
Weet evenwel dat deze kwintessens van het "Ile de Beauté" OOK buitengewoon is op emotioneel vlak. Men noemt het helichrysum niet voor niets "onsterfelijk". Men moet ook weten dat het helichrysum dat in de Balkan groeit niet dezelfde intensiteit heeft. 
Ontdek in de geassocieerde producten hieronder de talrijke referenties die, met variabele doses, de sterke biochemie van het onsterfelijk-helichrysum toevoegen.

Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HEHEITP5