• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Echte kamille bio etherische olie

  1 Reviews

  Ook wel Duitse kamille, blauwe kamille of koortskruid genoemd, deze olie kalmeert de maag en verlicht een opgeblazen gevoel. Ze herstelt, regenereert en zuivert de huid. De etherische olie van echte kamille verzacht insectenbeten.

  Meer lezen

  € 13,54

  En Stock

  Ons advies

  Eén van de weinige "blauwachtige" etherische oliën uit het aromatherapeutisch repertorium, synoniem voor kalmering en troost.

  Composietenfamilie (Asteraceae)
  Latijnse benaming: Matricaria recutita
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloem
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  De Duitse kamille wordt eveneens "echte kamille" genoemd. Ze produceert een etherische olie met een groene, lichtjes blauwachtige kleur, zeer verschillend van die van de rooms kamille. Ze bevat sesquiterpenen, sesquiterpenolen, oxiden,… Onder de sesquiterpenen vindt men de azulenen, moleculen die bekend zijn voor hun anti-allergische werking. Deze azulenen kleuren inderdaad de etherische olie met groene en blauwe tinten.

  Het kan interessant zijn het op bepaalde dermatoses, die gepaard gaan met hevige jeuk, te gebruiken, verdund met aangepaste plantaardige oliën. Echte kamille wordt ook overwogen om dyspepsies en zweren van de maag en de twaalfvingerige darm te behandelen. Ze helpt het evenwicht te herstellen in geval van amenorroe en dysmenorroe. Ze is meer pijnstillend - zelfs sedatief - dan de roomse kamille. Men heeft recent haar vermogen om de veroudering van de huid te vertragen, in het daglicht geplaatst. Perfect dus voor in een basiscrème, muskusroosolie, bernagieolie ('s avonds), arganolie,.. 

  Het aroma van deze etherische olie van echte kamille onderscheidt zich ook, op een vrij duidelijke manier, van haar roomse verwante. Bitterzoete geurigheid, kenmerkend voor sesquiterpenen. Ze is bijzonder geschikt voor gevoelige personen, ze slaagt erin te ontspannen na een punctuele shocktoestand.

  Aromatische identiteit
  Karakter van de bloem
  Karakter van het gras
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEMAREBH2