Citroenverbena

Citroenverbena

Aromatische plant afkomstig uit Zuid-Amerika, in de 17e eeuw in Europa geïntroduceerd en algemeen gekweekt in mediterrane tuinen. Een heester met slanke stengels en ruwe, maar heerlijk geurende bladeren. Het lage distillatierendement levert een zeldzame en kostbare essentiële olie op met zoete, citroenachtige en diepe noten.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Ijzerhardfamilie (Verbenaceae)
  • Latijnse benaming: Lippia citriodora
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze citroenverbena biedt een vrij dure etherische olie aan. Het is nochtans één van de meest opmerkelijkste etherische oliën met aldehyden, een chemische familie die men herkent aan de kenmerkende citroenaroma. De aldehyden in kwestie zijn aangename citralen, maar men vindt er ook monoterpenen, sesquiterpenen, esters,...

De etherische olie van citroenverbena is ontstekingsremmend (reumatismes, artritis,…). Het is altijd beter als verdamping want de aldehyden zijn relatief agressief voor de huid. Ze kunnen verzachting brengen in het kader van de ziekte van Crohn. Ze is sedatief en verzacht de angstgevoelens. Ze kalmeert hartkloppingen en is hypotensief. Ze communiceert haar harmonie met het endocrien systeem.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De aanwezigheid van aldehyden heeft de vervoering op sentimenteel vlak tot gevolg. Maar de etherische olie van citroenverbena is te complex om haar tot dit te reduceren. Het delicate aroma dat vrijkomt is een harmonieuze synthese tussen lichtheid en diepte. Ze vormt een basisbehandeling tegen emotionele ongevoeligheid en depressieve toestanden die eruit voortvloeien.

De interessantste van de geurige citroenaldehyden. Ze is eerder duur maar wordt niet vaak puur gebruikt: het is altijd een goed idee haar te verdunnen.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
De openheid naar anderen begunstigen,  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen,  Een sterke eigenwaarde ontwikkelen,  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode,  Het hart opbeuren,  Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel,  Zijn emoties uitdrukken,  Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
relax,  slaap,  stress