Vetiver

Vetiver

Deze plant uit subtropische streken, een echt natuurlijk insecticide, groeit in hoge graspollen met lange, spits toelopende bladeren. De wortels, die helpen tegen bodemerosie, concentreren de kostbare aromatische moleculen. De essentiële olie ervan is een essentiële basisnoot bij de ontwikkeling van de grootste parfums. Amberkleurig, gekenmerkt door houtachtige, rokerige en warme geuren.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
Latijnse benaming: Vetiveria zizanoides 
Etherische olie verkregen door distillatie van de wortel
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze tropische grassenfamilie bevindt zich op de eilanden van de Indische Oceaan en in het Verre Oosten. De etherische olie, met een dikke consistentie, geëxtraheerd uit haar wortels, bestaat uit sesquiterpenolen, sesquiterpenen, ketonen, zuren, …. Haar kleur is nu eens amberkleurig, dan eens donker bruin.

De etherische olie van vetiver stimuleert in geval van verzwakte immuniteit. Het is een tonicum voor de slagaders, de aders en het lymfatisch stelsel. Het verzacht de premenstruele spanningen en het is een versterkend middel voor het endocriene systeem.  Ze grijpt in tegen diverse huidproblemen: eczeem, droge huid, geïrriteerde huid, verouderde huid. Ze verdrijft een groot aantal insecten, in het bijzonder motten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma dat vrijkomt is intens aardachtig, muskusachtig, gerookt, sterk suggestief van wortel en tropische humus. In Indië en Sri-Lanka noemt men het «olie van de rust». Algemeen is het een etherische olie tegen stress, ideaal om de verbondenheid te begunstigen, het is te zeggen het feit dat men zich bewust is van zichzelf en zijn omgeving, «hier en nu».

Vetiver is een grasachtige plant, zoals tarwe of rijst. Het wordt niet gebruikt als een voedingsmiddel, maar vetiver is daarom niet minder «voedend», het is in staat de ziel te verzadigen, een gevoel van ontplooiing te veroorzaken...

Bio
Ja
Emotionele impact
De verbondenheid begunstigen,  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen,  Zijn emoties uitdrukken,  Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  immuniteit,  insectenwerend middel,  stress,  zware benen