Salie

Salie

Salie officinale is een vaste subheester die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt en op droge, stenige, zonnige grond groeit. De ovale, grijsgroene bladeren zijn ruw maar meer fluweelachtig aan de onderkant. Volgens de Latijnse etymologie wordt deze “levensreddende” plant al sinds de Oudheid gebruikt. Hij siert tuinen en kleurt ze met zijn violetblauwe bloemen. De essentiële olie heeft een kruidachtige, licht harsachtige, tonische geur.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Salvia officinalis
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De etherische olie van salie is rijk aan ketonen. Alleen uitwendig gebruik is toegestaan, behalve met een deskundig advies.

De etherische olie van salie is lypolitisch (lost de vetten op) en tonifieert de bloedcirculatie. Ze is helend, tonifieert de huid en het tandvlees. Ze is oestrogeen-like. Ze regulariseert het overmatig transpireren. Ze is actief tegen virussen met een uitgesproken tropisme voor de huid.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma van de etherische olie van salie is zacht, doordringend en bedwelmend. De plant zelf is "reddend" volgens haar Latijnse etymologie. Haar sterk voorkomen dwingt haar omzichtig te gebruiken. Aan de vrouwen staat ze toe zelfverzekerd de beproevingen van het leven te doorstaan.

Men zal zich ook - en vooral - interesseren in het hydrolaat van dezelfde plant, minder delicaat om te gebruiken.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Een capaciteit van onthechting ontwikkelen,  Een zwakke wil bestrijden,  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
pijnlijke maandstonden,  warmteopwellingen