• -10%
  • Eco

Plantaardige boters

Kariteboter BIO 100g - DLUO 04/2022

3 Reviews

De plantaardige bio kariteboter is een cosmeticaproduct op zich: natuurlijk, doeltreffend en veelzijdig. Geschikt voor alle huidtypes: herstelt zowel de droge en uitgedroogde huid, gekloofde handenen lippen, zonder droog haar te vergeten, of gekruld of kroezig haar. Een onmisbaar ingrediënt in uw huisgemaakte cosmeticabereidingen: lippenbalsem, crème, haarmasker, ...

Read more

€ 4,95

€ 5,50

En Stock

Vittelaria paradoxa (syn Butyrospermum parkii)
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door BE-BIO-01

Kariteboter kan gebruikt worden als natuurlijke cosmetica, geschikt voor de droge en de uitgedroogde huid. Het begunstigt de circulatie op gebied van de haarvaten door een nieuwe zuurstoftoevoer naar het weefsel. Het versnelt de genezing van wonden, het helpt in geval van droge dermatoses die gepaard gaan met desquamatie, het behandelt gekloofde en gesprongen handen, het regenereert de opperhuid met overtuigende resultaten tegen zweren, zwangerschapsstriemen, eczeem,... Het beschermt de huid tegen de zon... en helpt de bruine kleur van het zonnen te verlengen.

Tijdens de realisatie van de crèmes, brengt het haar eigen vermogens mee en dient ze als bindmiddel dat wordt toegevoegd in de oliefase (max. 5%). De smelttemperatuur is vrij laag (ongeveer 35° C). In grotere verhouding, en meestal in combinatie met cacaoboter, dient het om was en balsems te maken, onder andere de balsems voor lipverzorging.  

Referentie
ICBKBN100
Op voorraad
4482 Items
Beschikbaarheidsdatum:
2016-04-18

Huidtype
droge huid
gevoelige huid
normale huid
rijpe huid
Gezicht
droogheid
gevoeligheden
rimpels en kraaienpootjes
stevigheidsverlies
uitdroging
Haar
voeden en sublimeren
Lichaam
droogheid
irritaties
striemen
Eco
Oui

Commentaar

3 Reviews

U spreekt het beste over onze producten!

Related articles on blog