• B-corp
    • Bio
    • Slow cosmétique

    Plantaardige oliën

    Camelina of Huttentut bio plantaardige olie

    De zachte olie voor de gevoelige, geïrriteerde en beschadigde huid. Rijk aan ontstekingsremmende en regenererende actieve bestanddelen, kalmeert biologische camelinaolie roodheid, bevordert genezing en voorkomt het ontstaan van rimpels. Deze zachte olie is zeer penetrerend, laat geen vettige film achter op de huid en is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de vette en acnegevoelige huid.

    Meer lezen

    € 5,70Inclusief belasting

    Niet op voorraad


    Plantkundige benaming: Camelina sativa
    Plantkundige familie: Brassicaceae
    Planten gekweekt in biologische landbouw in Spanje en Frankrijk
    Verpakking: bruin glazen flesje van 100 ml
    Proces voor het verkrijgen van: eerste koude persing van de camelinazaden
    INCI: Camelina sativa seed oil
    Geur: heel groen, met een toets van rauwe bonen
    Kleur: tussen goudgeel en bleek geel 
    Bewaring: te bewaren op een koele, donkere en afgesloten plaats. Idealiter bewaart u het flesje in de koelkast na opening om oxidatie te voorkomen.  

    Voedingskwaliteit

    Camelina-olie is beslist een van de beste oliën voor de gevoelige, geïrriteerde huid die gevoelig is voor roodheid. Zij behoort tot de familie van verzachtende oliën, zoals zoete amandelolie.

    Camelina, ook bekend als "huttentut", "bastaardvlas" of "Duitse sesam", is een olieplant die al meer dan 3.000 jaar in Europa wordt geteeld, met mooie kleine gele bloemetjes. De olie wordt uit de zaden gewonnen door een eerste koude persing, zodat alle bestanddelen bewaard blijven.

    In de cosmetica zorgt het omega-3-gehalte voor een krachtige ontstekingsremmende werking. De kalmerende en regenererende werking verzacht beschadigde zones die gevoelig zijn voor couperose of rosacea.

    De rijkdom aan essentiële vetzuren en vitamine E bevordert de celregeneratie en heeft een helende werking. Het zal de bondgenoot zijn van een beschadigde, gerimpelde, gevoelige, droge of vroegtijdig verouderde huid als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon.

    Verhelderend, herstelt de glans van de doffe huid en de stedelijke huid.

    Geschikt voor: gevoelige, atopische, rijpe, gecombineerde, droge, geïrriteerde huid, en voor de verzorging van kinderen.

    Hoe gebruikt u het voor de natuurlijke schoonheid van de huid?

    Camelina plantaardige olie kan puur of verdund met andere plantaardige oliën worden gebruikt.

    Gevoelige huid: maak een vettig serum met camelina plantaardige olie, zoete amandelolie en calendulamaceraat, 1/3 van elke olie voor een zeer zachte verzachtende behandeling.

    Droge tot zeer droge huid: maak een rijk en voedend serum met camelina-, argan-, borage-, pruimen-, tarwekiemolie... U kunt ook kiezen voor een balsemtextuur met camelinaolie en kariteboter.

    Rijpe huid: combineer camelinaolie met onze regenererende balsemvloeistof of met argan, rozenbottel, avocado, rozenbottel, pruimen en granaatappel plantaardige oliën.

    Rode huid, couperose, rosacea: maak een serum met 10 ml camelinaolie en 5 druppels essentiële olie van Italiaanse helichrysum of 5 druppels essentiële olie van cisteroos.

    Atopische huid: masseer de geïrriteerde zones met camelinaolie puur of gecombineerd met hennepolie, calendula, argan- of sheaboter.

    In het algemeen kan camelinaolie in een olieachtige fase in al uw huiscosmetische recepten worden verwerkt, bijvoorbeeld

    • in een kalmerende en verzachtende gezichtscrème
    • in een verzachtend, eerste rimpel of verlichtend serum, gecombineerd met biologische aloë vera gel
    • een druppel in uw dagcrème of dagelijkse verzorgingsvloeistof

    Hoe gebruikt u het voor de natuurlijke schoonheid van uw haar?

    Gebruikt in uw haarverzorging, voedt camelinaolie de haarvezel, brengt aan het haar zijn herstellende, verzachtende en beschermende werking.

    Het wordt gebruikt :

    • in haaroliebaden: met avocado-, kokos-, castor-, macadamia- en broccoli-olie bijvoorbeeld
    • in uw vaste shampoo recepten
    • in uw haarbalsems met kariteboter en mangoboter
    • Buiten het bereik van kinderen houden
    • In geval van behandeling met antistollingsmiddelen, voor gebruik in de voeding, uw arts om advies vragen
    • Niet opwarmen

    Bio
    Ja
    Slow cosmétique
    Ja

    Referentie
    HVCASATB100