• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Plantaardige oliën

  Rozenbottel, zaden en fruit, bio vierge plantaardige olie CO2

  14 Reviews

  Rozenbottelolie is, zoals de muskusroosolie, bekend voor haar opmerkelijke celregenerende eigenschappen. Ze heeft ontelbare toepassingen voor huidproblemen.

  Meer lezen

  € 8,92

  En Stock

  Onze mening

  Rozenbottelolie is een sterke cosmetische formulering op zich, veel meer dan alleen een alternatief voor de muskusroosolie!

  • Plantaardige olie van de zaden en het fruit van de hondsroos
  • Rosa canina
  • geëxtraheerd door CO2: de extractie door CO2 is zeer productief zonder gebruik te maken van solvent 
  • Afkomstig van de gecontroleerde biologische landbouw: controle BE-BIO-01

  De hondsroos (Rosa canina) en de muskusroos (Rosa rubiginosa) behoren tot de groep van de wilde rozenstruiken.

  Het verwondert ons niet dat er duidelijke gelijkenissen zijn tussen de muskusroosolie uit Chili en deze rozenbottelolie.

  Men vindt er dezelfde essentiële vetzuren van omega's 3, omega's 6 en omega's 9.

  Maar rozenbottelolie, met een zeer aangename fruitige geur en een intense oranje kleur, biedt veel hogere doses aan van pro-vitamine A, carotenoïden en vitamine E.

  Dus wordt de rozenbottelolie niet alleen voorgesteld als een alternatief voor de muskusroosolie wanneer deze ontbreekt, maar ze behoort zichtbaar tot een hogere klasse.

  Rozenbottelolie is, zoals de muskusroosolie, bekend voor haar opmerkelijke celregenerende eigenschappen. Ze heeft ontelbare toepassingen voor huidproblemen: doffe, droge, gebarsten, schilferende en hypergepigmenteerde huid, rosacea, striemen, recente en oude littekens, verouderingsvlekken, zonnebrand, acne, eczeem, psoriasis, huidnecrose,...  

  Door de aanwezigheid van carotenoïden, zal de rozenbottelolie de huid voorbeeldig voorbereiden voor de blootstelling aan de zon, en haar beschermen van de veroudering tegen deze.

  Bij zuiver gebruik, wordt dit CO2 extract, met een buitengewoon hoog gehalte, in kleine hoeveelheden gebruikt (nauwelijks enkele druppels voor het gezicht) en met veel zorg goed laten indringen in de huid.  

  Bij de voorbereidingen van uw cosmetica, is het niet nodig de hoeveelheid van de rozenbottelolie te verhogen. In verhouding tot het totale volume van de plantaardige olie, lijkt ons 10 % rozenbottelolie ruim voldoende, bijvoorbeeld vermengd met de abrikoospitolie of jojobaolie.

  Huidtype
  gemengde huid
  gevoelige huid
  huid met neiging tot acne
  rijpe huid
  vette huid
  Gezicht
  gebrek aan glans
  mee-eters en grote poriën
  oneffenheden
  rimpels en kraaienpootjes
  stevigheidsverlies
  uitdroging
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  ean13
  5425038837674

  Referentie
  HVROCAB30