• B-corp
  • Eco
  • Slow cosmétique

  Rollers voor emotioneel evenwicht

  Roller met bio Roomse kamille

  "Ik voel me angstig, over-gevoelig. Geen idee wat precies de reden is. Een angst die me nooit verlaat en me weerhoudt om helder na te denken." Verdunning (3%) in vierge bio jojobaolie van eerste koude persing.Verpakt in een rollerflesje van 10 ml voor cutaan gebruik.

  Meer lezen

  € 7,40

  En Stock

  Samengesteldbloemigen (Asteraceae)
  Latijnse benaming: Chamaemelum nobile 
  Etherische olie verkregen door distillatie van de plant in bloei
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door BE-BIO-01
  Verdunning (3%) in vierge jojoba-olie van de eerste koude persing en bio
  Voorgesteld in roll-on flesje van 10 ml voor cutaan gebruik

  Voorstelling
  Deze samengesteldbloemige met karakteristieke witte bloemen produceert een zeldzame en waardevolle etherische olie. Op dit vlak kunnen we haar vergelijken met die andere samengesteldbloemige, de helichrysum. Niet te verwarren met de wilde kamille - Ormenis mixta - dat we eveneens "Marokkaanse kamille" noemen, en met de echte kamille, of matricaria - Matricaria recutita-. De etherische olie van rooms kamille is helder en is vooral samengesteld uit esters, monoterpenolen, ketonen en zuren. Deze laatste is heel actief ondanks haar geringe aanwezigheid.

  Eigenschappen
  Zie fiche gewijd aan de etherische olie, 100 % concentraat (hieronder)

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma van deze etherische olie is uitzonderlijk: complexe samenstelling van zachtheid, warmte en verheffing. De etherische olie van rooms kamille oefent een intens kalmerend effect uit op de emoties, zonder ze te verzwakken: ze gaat terug naar de essentie, naar het evenwicht alvorens ons te verheffen naar meer bewustzijn en helderheid. 
  Rooms kamille heeft geen gelijke om schoon schip te maken met verlammende gevoelens: schrik, angst, voortdurende ongerustheid, wrok, neiging hebben in zichzelf teruggetrokken te zijn, emotionele overgevoeligheid, onzekerheid dat zich vastzet door oude trauma's.
  Men zal begrijpen dat rooms kamille niet alleen ontspannend is zoals de echte lavendel of de bittere sinaasappel, noch rechtstreeks sedatief zoals matricaria, maar dat ze zich binnendringt in het diepste van onze persoonlijkheid.
  Wanneer men haar op die manier gebruikt, kan ze zeer doeltreffend zijn wanneer de emotionele moeilijkheden een zichtbare uitdrukking hebben, in het bijzonder met huidproblemen.

  Gebruik
  Ga met de roller op de binnenkant van de polsen, wrijf de polsen over elkaar, breng de polsen ter hoogte van de neus en adem diep en verschillende keren het vrijgekomen aroma in. Daarna kan men het aanbrengen op andere zones van het lichaam: de elleboogholten, plexus solaris, hals en nek, voetzolen.

  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Eco
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  OPCHNOB10