• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Bio hydrolaten

  Zwarte bes bio hydrolaat

  3 Reviews

  Een heerlijke fruitige, plantaardige geur van zwarte bessen: ideaal als huidversterker en verfrissend drankje.

  Meer lezen

  € 8,73

  En Stock

  • Ribes nigrum
  • Hydrolaat verkregen van de biologische landbouw: gecontroleerd Be-Bio-01
  • Voedingskwaliteit
  • Oorsprong : Frankrijk
  • Gebruikt deel: takken/scheuten

  Dit hydrolaat is verkregen door distillatie van jonge twijgen en knopen. Het verspreidt een zeer karakteristieke aroma van rode vruchten met vrij zuurachtige toetsen. Haar pH van 3,6 bevestigt dit gevoel. Het bevat tannine, wat zeldzaam is voor een hydrolaat. Het resultaat is zeer interessant: vrij atypisch, haar weelderige aroma doet watertanden! De essenties van Citrus worden over het algemeen niet verkregen door distillatie, de originele fruitige toets is afwezig in het gamma van de hydrolaten. Het hydrolaat van cassis compenseert perfect dit gemis.

  Het is een huid tonicum en een antioxidant. De fruitige toets zal de moraal van zij die de dag willen plukken stimuleren.

  U kan het alleen gebruiken of in combinatie met andere hydrolaten als verfrissende verstuiving.

  In de bereiding van uw huiselijke cosmetica zal het hydrolaat van zwarte bes haar fruitige toets toe brengen.

  Het hydrolaat van zwarte bes gemengd met water is een digestief. Het zal de vertering van een rijke maaltijd vergemakkelijken. Men vindt een karakteristiek van de cassis terug dat herkend is door de fytotherapie en de gemmotherapie: het hydrolaat is een kostbare hulp wanneer het terrein gunstig is voor handicap vormende gewrichtsproblemen.

  Zuiverend en ontgiftend, probeer het alleen of in combinatie met het hydrolaat van jeneverbes. De ene of de andere zal de eliminatie van water bevorderen.

  Probeer het uit op sensorisch vlak! Het kan voldoende zijn het te combineren met water om er een energetische drank met een zeer aangename smaak van te maken. Andere mogelijkheden: sorbets, aromatisatie van fruitcompotes, bereiding van cocktails, het blussen van wild,...

  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HARINIB200