Haaruitval in het najaar voorkomen

Haaruitval in het najaar voorkomen

Dagelijks verliezen we zowat 60 haren. Bij de verandering van de seizoenen versnelt die haaruitval en kunnen we tot 100 haren per dag verliezen. Dat is indrukwekkend maar helemaal normaal.

Om te vermijden dat de haaruitval al te snel gaat en om ons haar extra te ondersteunen bij seizoenswisselingen, delen we ons natuurlijke ritueel met jullie. Een maand lang te volgen, om de hoofdhuid te versterken, de haaruitval tegen te gaan en de groei te stimuleren.

Stap 1: wekelijks een oliebad

Wat is een oliebad? Een massage van de hoofdhuid met een plantaardige olie of een mix van plantaardige en etherische oliën (en neen, een oliebad is dus niet met het haar in een bad van olie gaan hangen!).

Kies een plantaardige olie die aangepast is aan uw haartype (vind meer advies hieronder). Voeg 2 à 5 druppels ethericshe olie toe aan de mengeling. De beste etherische oliën om het haar te versterken en de haaruitval te remmen zijn: Atlasceder, St Thomas Bay, Pompelmoes, Gember, Ylang-ylang, Cade. Masseer de olie op de hoofdhuid, enkele druppels volstaan, en beweeg de hoofdhuid goed met uw vingers. Haal vervolgens uw vingers met de olie door de lengtes en benadruk de uiteindes door ze goed in te wrijven met olie zonder te overdrijven. Laat uw oliebad (ruim) 20 min tot de hele nacht (beter!) rusten. Om uw hoofdkussen te beschermen draait u een handdoek rond uw haar.

Welke olie kiezen voor uw haartype?

Voor elk haartype: het Biotonic haarmasker

Voor gemengd tot vet haar: jojobaolie, olijfolie

Voor droog tot zeer droog haar: avocado-olie, tarwekiemolie, kokosolie, ricinusolie (altijd verdund in een andere olie want zeer slijmerig), olijfolie

Tip: u kan enkele druppels van de synergie 'energetisch haarmasker' toevoegen aan uw plantaardige olie.

Stap 2: wekelijks een versterkende shampoo-verzorging

Na het oliebad maakt u een keer per week een haarverzorging met rhassoul en plantenpoeders. Om het haar te versterken voegen we plantenpoeders van salie, rozemarijn, moster en Amerikaanse nardus. Dankzij deze rhassoul met plantenpoeders wast u uw haar en versterkt u het tegelijkertijd. Maakt u liever een "normale" shampoo, kan u alleen een masker met plantenpoeders maken en vervolgens uw haar met uw gewone shampoo wassen. Hieronder vindt u 2 recepten:

 

Rhassoul met plantenpoeders om het haar te wassen en te versterken

  • 90ml lauw water
  • 45g ultrafijne rhassoul
  • 3g poeder van rozemarijn (donker haar) of nardus (blond haar)
  • 5ml bio aloë vera gel

Meng de ingrediënten in een kom met een houten lepel tot u een homogene pasta verkrijgt. Breng aan op het haar, laat 5 minuten rusten, masseer en spoel uit.

Versterkend masker met plantenpoeders

https://bioflore.be/nl/blog/haarmasker-met-plantenpoeders-voor-het-wassen-n66

Stap 3 (voor lang haar): de punten beschermen

Voor elk haartype: breng gerust een nootje aloë vera gel aan op de punten om te voorkomen dat ze uitdrogen en zonder ze te verzwaren.

Voor zeer droog, krullend en/of kroezig haar: breng bio aloë vera gel aan op de punten (en zelfs op de lengtes als uw haar heel droog is) of een 'haarcrème' zoals onze crème 'Douceur & Equilibre' met zijde- of tarweproteïnen.

Andere tips voor sterk en krachtig haar:

- elke industriële shampoo vermijden, het haar met rhassoul wassen, zachte shampoos zonder silicone of solide (vaste), ecologische shampoos

- oliehoudende voeding eten zoals noten, hazelnoten, amandelen

- een magnesium of spiruline kuur doen

- goed slapen en stress vermijden (al is dat vaak moeilijk!)

- geen plastieken elastiekjes gebruiken

- houten kammen of borstels gebruiken in plaats van plastiek

- uw haar niet met heet water wassen