Luchtige mousse met karité en kokos

Published : 05-08-2019 14:06:32 - Categories : , Default

Ingrediënten voor ca. 100 g:

- 5 eetlepels natuurlijke karitéboter

- 3 eetlepels bio kokosolie

- 2 eetlepels bio arganolie

- 2 eetlepels aloë vera gel

- 3 druppels vitamine E

Materiaal

- 1 glazen potje

- 1 mini-garde of elektrische mixer

- 2 kommen in inox

Bereiding

1/ Reinig en desinfecteer het materiaal, de benodigdheden, het werkblad en de handen.

2/ Laat de karitéboter en kokosolie smelten in bain-marie. Meng met de mini-garde en neem weg van het vuur. Zet de mengeling op een koele plaats gedurende 5 à 10 minuten zodat het verkoelt (zonder hard te worden).

3/ Wanneer de mengeling koel is maar nog altijd vloeibaar, haal het uit de koelkast en voeg de arganolie, de aloë vera gel en de vitamine E toe.

4/ Klop de mengeling stevig door met de mini-garde of de elektrische mixer, zoals om een klassieke slagroom te maken. Tegen het einde van de bereiding, en nadat de mengeling al flink is doorgeklopt, plaatst u de kom met de mengeling in een tweede kom met ijskoud water terwijl u verder klopt, zodat de slagroom goed vorm krijgt.

5/ Wanneer u een witte luchtige mousse heeft, giet u de mengeling in het potje, klaar!

Bewaart 6 maanden op een donkere, koele plaats.

Share this content