Bereiding
- Reinig en desinfecteer het materiaal, de benodigdheden, het werkblad en de handen.
- Laat de karitéboter en kokosolie smelten in bain-marie. Meng met de mini-garde en neem weg van het vuur. Zet de mengeling op een koele plaats gedurende 5 à 10 minuten zodat het verkoelt (zonder hard te worden).
- Wanneer de mengeling koel is maar nog altijd vloeibaar, haal het uit de koelkast en voeg de arganolie, de aloë vera gel en de vitamine E toe.
- Klop de mengeling stevig door met de mini-garde of de elektrische mixer, zoals om een klassieke slagroom te maken. Tegen het einde van de bereiding, en nadat de mengeling al flink is doorgeklopt, plaatst u de kom met de mengeling in een tweede kom met ijskoud water terwijl u verder klopt, zodat de slagroom goed vorm krijgt.
- Wanneer u een witte luchtige mousse heeft, giet u de mengeling in het potje, klaar!
Bewaart 6 maanden op een donkere, koele plaats.